Начало Модерна Дрехи #3: Персонализирани стайлинг стратегии за фигура тип „обърнат триъгълник“

#3: Персонализирани стайлинг стратегии за фигура тип „обърнат триъгълник“

СПОДЕЛИ
Момиче с червена рокля
Снимка: pexels

Никога не съм била типичното момиче. Израснах с момчетата на улицата и едва на 10-годишна възраст за първи път се сблъсках с онова нещо, което аз наричам „панталон без дъно“, а други – пола/рокля. Светът на модата ми беше смешен и не разбирах как може някой да отделя толкова много време на нещо толкова елементарно като съчетаването на разни „парцалки“ и „дрънкулки“. Но колкото повече пораствах, толкова повече осъзнавах колко време, труд и знания са необходими, за да изглеждаш безупречно. Оказва се, че стайлингът на аутфита е нещо като ядрена физика и аз, подобно на Сократ вече съм достатъчно мъдра, за да знам, че нищо не знам. И все пак с най-голямо удоволствие от екипа на Glam Girls ще ти споделим това, което със сигурност знаем. И то е как да изградиш стайлинг стратегия според фигурата си.

Но всяко нещо с времето си. Първата ти стъпка трябва да е определянето на това към кой тип форма на тялото спадаш. Това можеш да направиш като вземеш един мек шивашки метър, лист и химикал и измериш гръдната си обиколка, както и тези на талията и ханша. В зависимост от пропорциите между тези три елемента тялото ти може да е с триъгълна (крушовидна), кръгла (ябълковидна), продълговата (банановидна) форма, с такава на обърнат триъгълник и пясъчен часовник.

Вече разчепкахме възможните стратегии за крушовидната и ябълковидна фигури. Време е да обърнем внимание на дамите с фигура тип „обърнат триъгълник“.

С какво се характеризира тази фигура? Широки рамене и гръден кош, не толкова изявена талия и тесен ханш. Повечето момичета, които спадат към този тип фигура страдат от „комплекса“, че широките им рамене ги правят мъжествени и често се прегърбват в опит да ги „смалят“. Моля ви, не го правете! Много жени мечтаят за фигура като вашата и прекарват часове във фитнеса, за да постигнат подобно тяло. Гордейте се с него! Да сте виждали Анджелина Джоли, Наоми Кембъл или Рене Зелуегър да се прегърбват? А смятате ли ги за непривлекателни или прекалено мъжествени? Тогава оставете притесненията зад гърба си и извлечете максимума от невероятните си форми.

Фигурата тип „обърнат триъгълник“ има два плюса – талия и ханш. Както вече споменахме много жени тренират активно, за да постигнат подобен тип фигура. Може би ти също си една от тях. В такъв случай си доволна от тялото си и ще се опиташ да подчертаеш плюсовете му. Но ако все пак не се чувстваш комфортно от мисълта за широките си рамене ще ти предложим няколко трика, с които можеш да ги омекотиш и „стесниш“ оптически.

Нека вземем за пример Наоми Кембъл. На снимката по бански отдолу ясно си личат широките рамене на топ-модела. Това, което може да се направи, за да се балансира фигурата с форма на „обърнат триъгълник“ е да се стремим към модифициране в правоъгълна (банановидна) фигура и издължаване на силуета.

#mood 👙👙👙

A post shared by Naomi Campbell (@iamnaomicampbell) on

На следващата снимка тя носи къса рокля на Versace с драперии в областта на бюста. Те придават мекота и отвличат вниманието от раменете, насочвайки го към бюста. Облечена в тази рокля не си личи къде е точно талията ѝ и силуета се унифицира, правейки го правоъгълен. Дължината от своя страна, съчетана с високи обувки издължават фигурата.

Другата известна личност, чийто стайлинг е добър обект за анализиране е актрисата Анджелина Джоли. Джоли не веднъж е дефилирала на червения килим с дълги рокли, които се връзват зад врата. Този тип рокли (и горнища) поставят раменете на показ. Актрисата е наясно с широките си рамене, но тъй като нейният имидж като цяло е този на силната жена фактът, че този тип рокли само подчертават допълнително раменете ѝ не ѝ пречи. Но ако се абстрахираме от това дрехите, които се завързват зад врата не са препоръчителни за фигурата тип „обърнат триъгълник“.

На следващите снимки тя вече е извела на преден план своята женствена страна. На първата снимка тя е заложила на стратегията за модифициране на фигурата от „обърнат триъгълник“ в „правоъгълник“. Покрила е раменете си (което ги стеснява оптически), а силуетът на роклята ѝ е свободен и флуиден. Използвала е текстурата на тъканта на роклята и не толкова кройката, за да насочи вниманието към талията. В случая на черната рокля със сърцевидно деколте тя е превърнала тялото си в „пясъчен часовник“. Подчертавайки талията се балансират пропорциите и тялото има по-хармоничен вид.

На втората и третата снимка роклите са различни интерпретации на триковете за пренасочване вниманието – драпирани материи, набори, нестандартни деколтета и акцентиране върху талията. Допълнителен трик е фактът, че на повечето снимки тя носи косата си преметната напред, върху раменете. Това допълнително ги стеснява.

#goldenglobes #angelinajolie

A post shared by Fangies (@cutestangelina) on

Дойде време да говорим в конкретика: на какви дрехи да се спреш ако имаш тяло тип „обърнат триъгълник“?

За да „компенсираш“ широките си рамене си взимай горнища с дълъг ръкав или поне такъв, който да покрива раменете ти. Ръкавите ще покрият дъгата на рамото и ще смалят ширината на раменете оптически. Много лесно и много ефикасно.

Освен това можеш да използваш и ефекта на различните типове деколтета, за да пренасочиш вниманието в посоката, в която искаш. За целта можеш да пробваш шпиц-деколтетата и тези тип „балерина“. Те ще разкрият ключицата и бюста и ще отвлекат вниманието от раменете.

Кройката трябва да е свободно падаща, не по тялото. Така окото няма да знае къде точно е талията и съответно няма да успее да съпостави ширината на раменете с нея, за да прецени дали те са широки или не.

@fs_bellflower #FashionSunlight #BellFlower #blouse #prints #looseblouse #longsleeve

A post shared by FS_BellFlower (@fs_bellflower) on

Другото нещо, което можеш да използваш в своя полза е райетата. Вертикалните райета ще издължат фигурата, ще я направят по-слаба и ще стеснят раменете. Това е тактика, издържала изпитанието на времето, всяка жена знае за нея и знае, че работи.

Когато си избираш горнища гледай те да са дълги. Колкото по-дълги, толкова по-добре. Насочи се към дължини под ханша и скута. В този контекст на мисли туниките са идеални за теб. Дължината на горнищата ще издължи торса и ще те направи да изглеждаш по-слаба и фина, без значение колко реално си.

Преминаваме към долнищата. Скини и слим дънките не са толкова ласкателни за фигурата ти. По-скоро опитай панталони тип „палацо“. Те ще „скрият“ ханша ти и по този начин окото няма да може да направи сравнение в пропорциите, за да прецени дали раменете ти са широки или не. Освен това изглеждам много женствени и ще се носят феерично в синхрон с твоите движения, което от своя страна ще внесе нотка елегантност в аутфита ти.

Ако обичаш да носиш поли избери такива с дължина до земята. Преспокойно можеш да си позволиш да носиш бохемски, джипси стил поли, които са с много дипли и размах на движение. Талията може да е както висока, така и ниска. Те ще издължат фигурата и ще акцентират върху талията.

Gypsy skirt and top available in store @allaboutaud ✨✨

A post shared by All About Aud (@allaboutaud) on

Рокли. И тук трябва да се спазват основните правила – да е със свободна кройка и по възможност с малък ръкав или широка презрамка. Моделът, който обаче стои учудващо добре на обърнатите триъгълници е този с изрязан (спортен) гръб. Този тип модел трансформира триъгълника в пясъчен часовник и го прави безкрайно женствена фигурата. Като цяло интересните и нестандартни решения за гърбовете на роклите са като създадени за този тип фигура.

"Caribbean Flava" Get Yourself Some! 🌴🌴🌴

A post shared by Haute Mood (@shophautemood) on

Ultimate summer dress. #missnori #missnorifashion #summerdress #newarrivals #newarrival #whitedress #backdress

A post shared by Miss Nori (@missnorifashion) on

Най-добрите аксесоари за теб са коланите. Използвай широки колани, сложени ниско на ханша. Ако е тънък, нека е дълъг и го увий два пъти пак на същата височина. Това ще подчертае ширината му, ще балансира пропорциите между него и раменете и ще ти придаде повече вид на „пясъчен часовник“.

Стигнахме до обувките. Токчетата с главозамайващи височини са идеални за теб. Да, знаем, че са ужасно неудобни, но определено ще издължат фигурата ти и ще те направят неприлично много секси.

Според китайската философия за ин и ян всеки съдържа в себе си мъжкото и женското начало. Проявлението е въпрос на пропорциите на тези два елемента. С други думи една жена може да е истинска дама и същевременно в себе си да крие гръбнак от стомана и сила на духа, способна да огъне всичко. И всеки от тези два аспекта са достойни за уважение и възхищение. Формата на тялото тип „обърнат триъгълник“ е живо въплъщение на огромната сила на женската воля и все пак в нея е скрита мекотата на нежното женско сърце. Затова не гледай с пренебрежение на тялото си ако то е с тази форма, а влез в мир с „амазонката“ в теб и черпи с пълни шепи от неизчерпаемият ѝ извор от вътрешна сила.

СПОДЕЛИ
Предишна статия„Възвишение“ се издигна до първото място по гледане
Следваща статияDespacito e номер 1
Виждали ли сте някога пълни противоположности в една опаковка? Ако не – запознайте се с Дени. Тя е мъжко момиче с любов към женствеността и тънката естетика. Обича кафето си приготвено по точно определен начин и вдига скандали, ако някой е разхвърлял. Същевременно е влюбена в хаотичността на вселената. Чете комикси на Marvel и трудовете на Фройд и Юнг. Слуша джаз редом с хеви метъл. Идеалистична, романтична, любопитна и емоционална като дете и едновременно критична, хладнокръвна и леко старомодна. Коя е тя? Какви са интересите ѝ? Колкото хора попитате, толкова различни отговори ще получите. Но това си е съвсем в реда на нещата за един Скорпион.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР