Начало Активна 6 причини да караме велосипед в свободното си време

6 причини да караме велосипед в свободното си време

0
СПОДЕЛИ
велосипед
Снимка: unsplash

Обичате ли да карате велосипед? Да, наясно сме, че определено края на януари не е идеалното време за това, но ей, сега ще дойде пролетта. Затова нека си поговорим за колелото и ползите от неговата употреба!

Всеки, който може да задържи баланс върху велосипеда без значение от възрастта, изпитва голямо удоволствие от карането му. Не е нужно да сте вело-ентусиаст, за да знаете ползите за тялото и духа от редовните разходки с колелото. Нека погледнем, как това активното хоби влияе на тялото и отношенията ни.

 

С велосипед може да повишите тонуса и издръжливостта си

Този тип физическа активност ще повиши енергийните ви нива и издръжливостта ви. При карането на колело се тренират редица мускули, като започнем от най-важния мускул- сърцето и преминем през тези на долната част на тялото – коремни, седалищни, бедра и прасци.

Извайте фигурата си с велосипед

Тренирайки редовно с любимия велосипед, може да изгаряте доста калории. С умерено темпо е възможно да изгорите от 400 до 500 калории. Тази кардио тренировка ще ви помогне да ваете тялото, което винаги сте желали.

Ще подобрите равновесието и баланса си 

Всичко се постига с желание и практика, но когато успеете ще умеете да балансирате с лекота. Ще сте истински господари на тялото си и неговите движения. Без да усетите, ще подобрите рефлексите и ловкостта си.

Стимулира мозъчната ви активност

Да, може да ви се струва налудничаво, но поради факта, че стимулира сърдечната дейност и кръвообращението, това подпомага мозъка да получава повече кислород. Освен всичко това, карането на колело ще ви разсее, ще изчисти съзнанието ви и дори може да стимулира креативността ви. Подобрява концентрацията и фокуса.

Полезната антистрес терапия

Когато имате тежък ден, изпълнен с напрежение и стрес, може би няколко часа колоездене ще ви разтоварят. Ще изчистете съзнанието си, ще намалите агресията ( ако разбира се карате на отредените за това места) и ще сте в страхотна форма, какво по-добро от това?

Лесно създавате нови запознанства щом сте с велосипед

Това се дължи на факта, че сте по-уверени, когато карате велосипеда си. Имате самочувствие, сигурни сте  в себе си, знаете на какво сте способни. Въпреки, че този тип занимание се практикува самостоятелно, често може да видите група от ентусиасти с велосипедите си. Точно така, чрез любимия си спорт, може да се запознаете с интересни хора, да създадете нови запознанства, приятелства и контакти. Защо не и да организирате общи вело-разходки.

 

Независимо дали сте сами или с компания, ако това ви прави щастливи и се чувствате добре, не спирайте да въртите педалите на любимото си колело. Всеки изминат километър с него ще ви направи по-здрави, по-силни и по-красиви.

СПОДЕЛИ
Предишна статияМерил Стрийп ще участва в „Големите малки лъжи“
Следваща статияАктрисата Мила Кунис получи наградата „Бухнал пудинг“
Иван е сладко-солена смесица, не само защото е роден в Бургас и израснал в Градът на липите, но защото умее да съчетава няколко вкуса в едно. Има собствена философия и поглед за живота... и неговите предизвикателства. Обича да е различен и се старае да представя интересни гледни точки, да спори, да се рови и показва любопитни факти, случки и места. Не обича да го поставят в рамки, а това случи ли се , бързо ги „чупи“ със собствения си стил. Има буйно въображение, но пък спокоен нрав. В свободното си време спортува, чете, пише и то различни по жанр „писания“, както той самият ги нарича – хумористични, фантастични, сериозни и мистериозни. Иван е в GlamGirls.bg, защото обича предизвикателствата и ще се стреми да ви запознае с полезни, вълнуващи и нови страни в иначе монотонно ежедневие. Нека заедно направим деня си позитивен, интересен и цветен с GlamGirls.bg

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР