Начало Активна 9 стъпки към перфектното тяло

9 стъпки към перфектното тяло

0
СПОДЕЛИ
Снимка: pixabay

Въпреки че зимата все още не ни е напуснала официално, трябва да знаете, че сега е точното време да започнете да оформяте перфектното тяло – за лятото. Нормално е през зимата да накачите няколко килограма, напълно ви разбираме, защото малцина могат да устоят на всички тези вкусни ястия, които се приготвят за празниците … Питки, баници, пълнени чушки, агнета… Но да се върнем на темата: време е да спрете да мислите за храната, или помислете за по-лека такава и за малко упражнения!

Сигурно и вие бихте искали, след като слънчевите дни зачестят, гордо да се разхождате в къси рокли и поли, и по-специално да не бъдете свенливи, когато на плажа трябва да покажете тялото си в бански костюм. Затова ви предлагаме тези 9 стъпки, които определено ще ви помогнат да получите тялото на вашите мечти!

Свържете се с тялото си

Почувствайте как тялото ви работи, когато тичате или практикувате йога. Тялото ви само ще подскаже от какво има нужда. Опитайте да чуете вътрешния си глас, но не този който крещи: „ПОНИЧКА“.

Работете у дома за перфектното тяло

Простите упражнения, които не се нуждаят от оборудване, ще ви помогнат да започнете да се борите за перфектното тяло. Кляканията, коремните преси, планкът, лицевите опори и други подобни упражнения са страхотни и можете да ги правите вкъщи. Направете няколко (10-20 повторения) във всяко упражнение и се опитайте да го направите поне два пъти седмично.

Не забравяйте кардио упражнения

Ако искате да постигнете истински напредък, тогава в програмата за тренировки трябва да включват поне 30-60 минути умерени до енергийни аеробни, кардио упражнения от три до пет пъти седмично, с необходимото разтягане преди и след тренировка. Можете да практикувате различни дейности като джогинг, бягане, плуване, колоездене или ролери, както и да посещавате фитнес залата и залата за групови занимания.

Ти си това, което ядеш

Със сигурност сте чували за тази фраза досега и трябва да знаете, че това е напълно вярно. Ако наистина искате да имате идеалното тяло, тогава трябва да сте по-внимателни относно това, което консумирате всеки ден. Не е необходимо да се поддържат специални диети. Достатъчно е да се даде възможност на тялото ви да осигури необходимите хранителни вещества и витамини. Когато ядете правилната храна, тогава ще имате повече енергия за упражнения. Здравословното хранене ще направи тялото ви по-жизнено. Когато сте добре отвътре, това ще личи и отвън.

Носете дрехи, в които се харесвате

Когато мислите негативно за тялото си, със сигурност ще започнете да носите широки дрехи и да започнете да чакате да отслабнете, за да купите нови дрехи. Защо го правите? Чувствайте се уверени в себе си и намирайте атрактивно облекло, което ще пасне на тялото ви и ще бъде с подходящ размер. Така ще пращате любов към тялото си, а то ще ви отвръща.

Гледайте тялото си като едно цяло

Мнозинството от хора не са доволни от определени части на тялото си. Хълбоците са много широки, устните са много тънки или смятат, че имат прекалено малки гърди … Опитайте се да видите тялото си в неговата цялост, вместо да се концентрирате само върху някои части, които не харесвате. Изберете аутфит, който ще направи фигурата ви красива и ще забравите за частите, които не ви харесвате. Подчертайте предимствата.

Бъдете позитивни

Това, как изглежда тялото ви, зависи от вашето собствено възприятие. Ако излезете от вкъщи с мисълта, че не изглеждате добре, то ще отразява външния ви вид и настроението ви. Вашето отношение се отразява във физическия ви вид. Така че, излайте от дома си всеки ден с усмивка и вижте най-доброто, което можете. Мислете за тялото си само хубаво и бъдете благодарни за това, което имате всеки ден. Имайте самочувствие. Това е много важно! Човек е това, което иска да бъде!

Осигурете време за релакс

Ако наистина се опитвате, но ви е трудно да влезете във форма, тогава може би първо трябва да се отпуснете. Резервирайте си масаж, който ще ви помогне да релаксирате и да се освободите от стреса и напрежението. Ако не искате масаж, просто напълнете ваната, поставете морска сол, приятен ароматен гел за душ и се насладете на момента.

Тялото ви е уникално като вас

Всеки се ражда с различни гени, с различна височина, тегло и външен вид. Вашето тяло е уникално и няма друг като вас (дори близнаците имат разлики)! Трябва да знаете, че колкото повече се опитвате да оформите перфектното тяло, толкова по-голям успех ще имате. Опитайте се да извлечете най-доброто от себе си и да се наслаждавате на перфектния си вид, не се сравнявайте с момичетата от списанията, нито с фитнесманиячката, която живее в залата. Направете най-доброто за вашето тяло, а то ще ви се отплати!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР