Начало Красива „Активна“ маска срещу черни точки

„Активна“ маска срещу черни точки

0
СПОДЕЛИ
активен въглен
Снимка: pixabay

Всяка дама тайничко си мечтае за перфектна кожа. В ежедневието лицето ни е изложено на хиляди замърсявания и хормонални сътресения, което обезателно води до появата на мастни натрупвания и черни точки. Непрестанната употреба на гримове допълнително запушва порите и причинява трайни последици върху чувствителната кожа.
Борбата с малките черни точки е много трудна. Веднъж появят ли се – трудно ще се отървем от тях. Но мисията не е невъзможна! Хиляди козметични компании предлагат продукти, които намаляват техния брой, но не ги премахват напълно. Резултатите от употребата на лосионите и кремовете против черни точки почти винаги водят до разочарование. Те нито могат трайно да се справят с упоритите малки точици, нито да предотвратят тяхната бъдеща поява.
Съдържанието върху опаковките на продукти, борещи се с черната напаст сочи, че повече от 90% съдържат активен въглен. Да, това вещество е основното оръжие в борбата срещу черните точки. И ако винаги си желала да имаш порцеланова кожа, то ние ще ти предложим лесна домашна рецепта, която е изпитана и наистина действа!

woman-face-beauty
Снимка: pixabay

Необходими са ти само 3 съставки: активен въглен, лъжичка вода и лъжичка желатин. Активният въглен се продава във всяка една аптека. Цената му варира от 1,50 до 5 лева. В медицината той се използва за извеждане на отровите от организма. Продава се под формата на таблетки и капсули. За нашата домашна маска по-подходящ ще бъде този, който е във вид на таблетки, за да може да се стрие на прах.
Начинът на приготвяне е много лесен. Вземи една таблетка активен въглен и го стрий на фин прах. Това може да стане с помощта на плик, в който да поставиш хапчето и да го натрошиш с лъжица. Активният въглен не изисква силна обработка, лесно се чупи и се стрива. Имай предвид, че цветът му е много наситено лилав и не е препоръчително да боядисваш цялото помещение с него!
След това го изсипи в подходящ съд. Добави лъжичка вода и желатин. Тук е важно да отбележим, че колкото повече желатин сложиш, толкова по-лесно ще се отлепи маската, след като засъхне. Дозата, която сме дали е минимумът, но в зависимост от чувствителността на кожата, можеш да добавиш още желатин за еластичност.
Когато съставките са добре смесени, сложи съда на водна баня. Дръж го, докато не получиш гладка, течна консистенция. Изчакай 2-3 минути да се охлади и нанеси получената маска върху проблемните зони. Не използвай четки, а втрий директно с пръсти. Вземи под внимание факта, че в началото маската е доста течна и е напълно вероятно да се стича навсякъде. Съветваме те да нанесеш черната редукция на по-плътен слой, за да може по-лесно да я отстраниш.
Когато си готова с поставянето на активното оръжие срещу черни точки върху лицето си, е време да чакаш. Около 15-20 минути са необходими за пълното изсъхване на маската. Ако си с много чувствителна кожа, е препоръчително да отстраниш маската само с вода. Не се заблуждавай, че така няма да се получи търсеният ефект. Напротив – активният въглен вече добре е свършил работата си и е успял да почисти порите.
И все пак, ако си решила, че ще махаш добре засъхналата маска от лицето си с дърпане – то направи го много бавно. По никакъв начин не махай изсъхналата маска бързо, защото освен болка може да си причиниш и синини. Бъди внимателна! Започни от долния край и продължи нагоре. Маската сама ще ти покаже пътя. Ти само стискай зъби и си повтаряй колко е хубав животът без гадните черни точки! Остатъците от въгленовата маска отмий с хладка вода.
След процедурата нанеси овлажняващ крем за лице. Препоръчително е да не използваш пудра или фон дьо тен в следващите 12 часа, защото кожата ти ще бъде малко по-чувствителна.

СПОДЕЛИ
Предишна статияДнес приготвяме домашна торта Нутела
Следваща статияИзбери филм, за да ти кажа кой известен е сродната ти душа… (тест)
Блондинка със зелени очи и умение да мисли (дали?) … Това е Теа. Краткото ѝ име е в пълен синхрон с ясната ѝ, точна позиция. Ако чуете тропане с крак, да знаете- тя е! Не обича да споделя, но кого изобщо го интересува това? Непоправим мечтател и наивен боец в борбата за справедливост. Преди известно време реши, че ще учи журналистика и взеха, че я приеха. Оттогава не спира да се подвизава на лайфстайл арената. Харесва ѝ да пише, да чете, да рисува и да се усмихва… Мноогооо да се усмихва, дори и без повод. Обича науката, обича още книгите, и хубавите филми, и не на последно място живота, обича живота!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР