Начало Свободна Кулинария Бананов пудинг с чия

Бананов пудинг с чия

0
СПОДЕЛИ
Пудинг с чия
Колаж: Цветелина Михайлова

Не е голяма тайна, че закуската е най-важното хранене през целия ден. Тя трябва да е здравословна, по възможност да не са пържени мекици или филии, да бъде засищаща и да дава необходимото количестовo енергия. И тук идва проблемът – как да бъде едновременно вкусна и здравословна? Задачата е много лесна, стига да знаем какви са правилните състaвки.

Въздушен, сладък, много вкусен и води до пристрастяване, това е банановият пудинг с чия. А приготвянето му отнема около 10 минути и е като детска игра. Освен за закуска може да го направите и за десерт. Разбира се, ако гостите ви са достатъчно широко скроени, за да бъдат готови да заменят парчето шоколадова торта или крем карамела с нискокалорично и убийствено вкусен пудинг.

Пудинг с чия_Стъпки
Колаж: Цветелина Михайлова

Необходими продукти:

  • 4-5 супени лъжици чия;
  • 80 мл. прясно мляко;
  • 1 супена лъжица мед;
  • 1 банан.

Начин на приготвяне:

  1. Накиснете чията в прясното мляко и добавете една лъжица мед. Ако искате пудингът да е с по-гъста консистенция използвайте по-малко мляко. Ако го предпочитате по-рядък увеличете дозата. За правилното абсорбиране на млякото най-добре накиснете чията от предишната вечер. И все пак, ако не разполагате с такова време, може да накиснете чията за 1 час, колкото да поеме течността.
  2. Пасирайте банана. Препоръчваме ви да не го мачкате с вилица, тъй като няма да постигнете въздушната текстура на плода, която му придава пасаторът.
  3. Изсипете в подходяща чаша набъбналата чия. Отгоре залейте с пюрето от банан.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР