Начало Модерна „Долче и Габана“ и „Прада“ на Седмицата на модата в Милано

„Долче и Габана“ и „Прада“ на Седмицата на модата в Милано

0
СПОДЕЛИ
Колаж: Ева Пашова

Модните къщи „Долче и Габана“ и „Прада“ представиха колекциите си в рамките на Седмицата на модата в Милано, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.
В трудни времена не е необичайно да се търси нещо познато. За дизайнерката Миуча Прада това е комфортът, свързан с черния найлон. Обемните облекла за мъже и жени ни връщат към унисекс модата, при която не се прави разлика между носеното от единия или другия пол, но всичко сякаш е напразно – баджове за самоличност навеждат на мисълта за форма на контрол по време не дефилето. „Смятам, че тези аспекти на контрола са в съзвучие със сегашната действителност“, поясни дизайнерката след дефилето.

Макар утилитарното естество на облеклата в колекцията да създава впечатление, че се предлага нещо като униформи от якета, сака, наметки, прави панталони и поли, Миуча Прада увери, че се е стремила към елегантността. Представени бяха плетени облекла с къси ръкави и блузи с принтове за мъже, както и костюми в ярки тонове, носени в комбинация с отворени обувки и дълги ръкавици, за жени. Специално внимание е обърнато на аксесоарите и принтовете, изобразяващи банани или представящи безсмислена поредица от думи. „В случая думите не са свързани с някакво виждане, а са просто декорация“, уточни дизайнерката.

По време на дефилето на Долче и Габана маненкени се качваха и слизаха по ескалатори сред „въоръжена“ със смартфони публика в търговския център „Ринашенте“. Половин час преди началото на дефилето всички подходящи места за проследяването му бяха заети. Тълпата бе насочила смартфоните си към дефилиращите. При всяка поява на манекен, облечен в нещо като копринена пижама и със златен ланец на врата си, се чуваха възгласи от публиката. Манекените, много от които носеха тъмни очила, бяха като клонирани. Те излизаха от бутика на модната къща в търговския център и слизаха по ескалаторите до долния етаж. В края на дефилето Доменико Долче и Стефано Габана събраха овациите на публиката. „Рядко се случва дефиле да е отворено за публиката, обикновено се раздават покани – заяви 18-годишната Лесли. – Стилът на Долче и Габана е екстравагантен. Те са икони.“

Източник: БТА

Снимки за колаж: Instagram

СПОДЕЛИ
Предишна статияСедмичен хороскоп 15.01.2018 – 21.01.2018
Следваща статияТя знае ли?
Glam Girls са странна смесица от различни характери, често абсолютно противоположни, карат се за запетаи, тирета и пряка реч. Рядко са на едно мнение, но това почти винаги води до креативни решения.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР