Начало Влюбена Едно момиче на 30!

Едно момиче на 30!

0
СПОДЕЛИ
улица със знак 30
Снимка: pixabay

Ако някой ви каже, че времето лети, когато сте на 16, вие не го приемате на сериозно… Когато ви го повторят на 20, го поглеждате скептично… А на 30… на 30 вие сте тези, които все по-често казват: „Времето лети“. Времето между 20 и 30 е толкова кратко, че е вероятно да не сте забелязали, че минало…

И сега като ме питат на колко съм години ми е на езика да кажа на 20. Да, ама не! Не ме разбирайте погрешно, аз изобщо не съм от момичетата, които ще седнат да реват, че стават на 30, или пък ще тръгнат по дерматолози да запълват бръчки с ботокс и хиалурон… Аз не съм от тези момичета, които ще се вземат на сериозно и ще седнат да ръсят мъдрости, или пък ще облекат костюм и ще сложат токчета, за да изглеждат подходящо за възрастта си!

Но не мога да отрека, че определено 3-ката ме кара да се замисля, а и забелязвам, че всичко на 30 е по-трудно, отколкото на 25… и тичането… и закопчаването на панталона…и намирането на работа (да бе на 30 не те искат, ако нямаш опит)… и раждането на дете е по-трудно на 30… даже и мисленето е по-трудно на 30!

Но пък знаете ли какви са предимствата…? Че може да не ви пука и даже е задължително да не ви пука толкова много, колкото ви е пукало на 20. Мнението на другите, вече изобщо не ви е важно, даже понякога е по-скоро спънка… Защото на 30 вече знаеш какво искаш! Знаеш коя си! Знаеш какво можеш… Защото на 30 имаш всички правa да бъдеш директна, да бъдеш ядосана, имаш право да теглиш една майна на всичко… На 30 можеш да си пиеш вино колкото искаш, без да ти пука дали някой ще си помисли, че имаш проблем с пиенето! Абе на 30 си е готино, защото можеш да си поплачеш тихо, да се разкрещиш, но вече нямаш нужда от това… И не 30 не е новото 20, както и сивото не е новото черно… Просто това няма как да стане! 30 си е много по-хубаво от 20, защото вече никой не ти дудне: „Oжени се!“, „Намери си работа“, „Роди деца“… Защото или вече си свършила всичко това, или вече всички са се примирили с мисълта, че и да дуднат и да не дуднат, ефектът ще е един и същ – точно никакъв. Защото на 30 решаваш сам!

На 30 можеш да си позволиш да се шегуваш с околните без да ти пука, дали ще се разсърдят. На 30 можеш спокойно да се надсмиваш над собствената си персона и да не обръщаш внимание на коментарите на останалите. На 30 определено се освобождаваш от много предрасъдъци и това само може да те направи по-щастлив. На 30 можеш да казваш „Не“ абсолютно винаги, когато не искаш да правиш нещо, защото вече знаеш, че понякога собственият ти комфорт е много по-важен от този на останалите…

Здравейте, мили мои 30 години, вече съм готова да заживея с вас…

СПОДЕЛИ
Предишна статияКой с кого няма да бъде капо?
Следваща статияGucci със собствено емоджи
Glam Girls са странна смесица от различни характери, често абсолютно противоположни, карат се за запетаи, тирета и пряка реч. Рядко са на едно мнение, но това почти винаги води до креативни решения.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР