Начало Красива Glam предложение на седмицата: Великденски маникюр

Glam предложение на седмицата: Великденски маникюр

0
СПОДЕЛИ
Маникюр в жълто със зайче
Снимка: Теа Даулова

Великден е все по-близо. Тази година ще украсиш по най-интересния начин яйцата си! Освен това категорично си взела „трудното“ решение да запретнеш ръкави и да направиш първите стъпки в приготвянето на най-вкусния козунак. Идеите, с които ще превърнеш дома си в малка великденска феерия не излизат от главата ти. Пък и ние услужливо сме ти помогнали с някои от тях. Остава само да се погрижиш и за лака си.

Дилема няма! Великден ще присъства и върху ноктите ти. Яйца, зайчета, кошнички, и всичко каквото ти хрумне, са в трепетно очакване да блеснат върху маникюра ти. И ако се чудиш какъв да бъде дизайнът, то веднага спри да се двоумиш. Седмичното ни предложение идва с много априлско настроение и пъстри тонове.

До днес никога не си си представяла, че можеш да комбинираш няколко форми на ноктите си в един маникюр? Дори го смяташ за проява на лош вкус и липса на стил? Да, ама не! Правоъгълната форма с акцент от овал на безименния пръст може да се окаже много сполучлива, стига да е добре направена! А ние точно това ще ти предложим! Великденски маникюр с много въображение, класа, нежност и уникалност!

маникюр в жълто със заек
Снимка: Теа Даулова

За „Великденския маникюр“ са необходими:

 • База/Заздравител;
 • Топ лак;
 • Бял лак
 • Жълт лак;
 • Брокатен лак с жълти частици;
 • Черна акрилна боичка (или черен лак с четка четка);
 • Фолио в златен цвят (и лепило от комплекта с фолио);
 • Детайлна четка за декорация;
 • Рисунка на зайче (може да бъде предварително нарисувана върху папка джоб или да се рисува на момента).

Начин на изпълнение:

 1. Оформят се всички нокти (без безименния) в квадратна форма със заоблени ъчълчета. Нокът на безименния се изпилява във форма овал. Освен че ще изглежда много нежно, по този начин той ще наподобява великденско яйце.
 2. Нанасят се базата и заздравителят. Ако си забравила, че слагаме заздравител винаги, то „бляскавата абстракция“ ще ти припомни тази мъничка подробност.
 3. Правим френски маникюр на всички нокти (без безименния) първо с бял лак, за да даде повече наситеност на жълтия цвят. След като изсъхне хубаво нанасяме два слоя от жълтия лак. Съветваме те да бъде неонов, за да има по-голям ефект.
 4. Безименният се лакира първо в бяло, а след това с два слоя жълт лак. Не се нанася цветът по цялата дължина на нокътната плочка. Започва се малко над лунулата (онази дъга, която е в основата на нокътната плочка) и с четката се нанася до върха на нокътя. Звучи трудно, но на практика не е! Просто се лакираш така, както винаги си го правила, но започваш не от края на нокътя. По-лесно ще ти бъде, ако четката на лака ти е с овална форма, а не права.
 5. Когато жълтият лак е все още мокър, сложи няколко капки от жълтия лак с брокатени частици. Те ще се разлеят по цялата повърхност и ще постигнеш много красив ефект. Важно е основата да е все още мокра, за да може да се слеят двата цвята!
 6. Очертай с черна боичка контура на безименния пръст. Като веднъж минеш по ръба на лака, а след това и до кожната гънка. Нанеси след това лепилото за фолио (с тънка четка) върху черната боичка и изчакай да изсъхне, докато стане напълно прозрачно. Отпечатай фолиото върху нокътя. Там, където има участъци, на които липса злато, повтори процедурата с лепилото и отпечатай наново. Готова си с акцента на безименния! Продължаваме с останалите.
 7. Нарисувай зайче на средния пръст. Препоръчваме това да направиш предварително върху джоб. По този начин ще може да измайсториш по-прецизни линии, а и ще си спестиш „мъката“ с рисуването на едната от ръцете.
 8. На палеца, показалеца и малкия пръст нарисувай малка вълнообразна линия по дължината на нокътя в края (до кожната гънка) с черна боичка (или лак). След това повтори процедурата с лепилото и фолиото върху черната ивица. За нотка закачливост добави и няколко мънички точки в близост до линията.
 9. Нанеси два слоя топ лак, за да запечатиш много добре фолиото.

 

Отдай се на хубави мигове и много празнично настроение с любимите хора!

СПОДЕЛИ
Предишна статия19 модни аксесоара в бяло, които трябва да имате тази пролет
Следваща статияТОП 5 : Пролетен TO DO лист!
Блондинка със зелени очи и умение да мисли (дали?) … Това е Теа. Краткото ѝ име е в пълен синхрон с ясната ѝ, точна позиция. Ако чуете тропане с крак, да знаете- тя е! Не обича да споделя, но кого изобщо го интересува това? Непоправим мечтател и наивен боец в борбата за справедливост. Преди известно време реши, че ще учи журналистика и взеха, че я приеха. Оттогава не спира да се подвизава на лайфстайл арената. Харесва ѝ да пише, да чете, да рисува и да се усмихва… Мноогооо да се усмихва, дори и без повод. Обича науката, обича още книгите, и хубавите филми, и не на последно място живота, обича живота!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР