Начало Активна Глог – силен естествен стимулант за имунната система и сърцето

Глог – силен естествен стимулант за имунната система и сърцето

0
СПОДЕЛИ
глог
Колаж: Антония Цонева

Сигурно сте чували популярния израз свързан с глог, да но колко всъщност знаем за това растение? Топлите дни свършиха и ето тук са студените месеци. Няма как да не се подготвим, време е да засилим имунитета си. А защо не с глог? Истината е, че глогът е популярно лекарство от природата още от древни времена. Всичко от листата до плодовете му могат да се използват, като лекарство. Нека заедно да разгледаме лечебните му свойства и за какво можем да го използваме.

Най-добрият приятел на сърцето се нарича глог

При проблеми със сърцето или сърдечната дейност, може да приемате тинктура или капсули с екстракт от глог. В дългосрочен план може да ви предпази от атеросклероза, високо кръвно налягане и други сърдечни заболявания. В случай, че приемът на хапчета не ви харесва, винаги може да си направите чай от листата, цветовете и плодовете на това лечебно растение. При хора, които тренират и се подлагат на големи физически натоварвания действа изключително добре, защото подобрява работата на кръвоносната система и снабдява сърцето с повече кислород. Това позволява сърцето, да изпомпва по-голямо количество кръв, за по-малко време. Глогът помага и при нарушено кръвообращение и студени крайници. Същевременно, знаем, че помага при безсъние и успокоява нервната система.

Осигурява сигурна защита срещу простудните заболявания

Растението глог е неоспорим източник на витамин Ц, но за да се усети пълният ефект от приема му, той трябва да се приема дългосрочно. Това ще ви подейства добре и при физическа преумора. Други полезни съставки, които също са много полезни за нашето тяло са каротин, танин,  флаваноид и антиоксиданти. Доста ефективно действа при липса на апетит и проблеми с храносмилането.

Важни съвети за приема на глог

Както много други лекарства от природата, с това също не трябва да се злоупотребява или да се приема с лека ръка. Някои от страничните реакции, които могат да възникнат са гадене, силно главоболие и сърцебиене. Възможно е да има нежелано взаимодействие, ако се приема с лекарствени препарати за висок холестерол и за сърдечни заболявания. Препоръчвам, да внимавате с приема на глог в домашни условия. Ако взимате други лекарства задължително се консултирайте със семейния си лекар, дали може да го комбинирате с вашите медикаменти. Също така е важно да знаете, че много медицински лица съветват, да не се дава екстракт от глог на деца или бременни жени.

 

Снимка: awesomwallpaper.com

СПОДЕЛИ
Предишна статияМеган Маркъл сложи край на „синята традиция“
Следваща статияПолзите от кафето са повече от вредите
Иван е сладко-солена смесица, не само защото е роден в Бургас и израснал в Градът на липите, но защото умее да съчетава няколко вкуса в едно. Има собствена философия и поглед за живота... и неговите предизвикателства. Обича да е различен и се старае да представя интересни гледни точки, да спори, да се рови и показва любопитни факти, случки и места. Не обича да го поставят в рамки, а това случи ли се , бързо ги „чупи“ със собствения си стил. Има буйно въображение, но пък спокоен нрав. В свободното си време спортува, чете, пише и то различни по жанр „писания“, както той самият ги нарича – хумористични, фантастични, сериозни и мистериозни. Иван е в GlamGirls.bg, защото обича предизвикателствата и ще се стреми да ви запознае с полезни, вълнуващи и нови страни в иначе монотонно ежедневие. Нека заедно направим деня си позитивен, интересен и цветен с GlamGirls.bg

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР