Начало Влюбена Хелоуин за влюбени…

Хелоуин за влюбени…

0
СПОДЕЛИ

Беше много отдавна. Или поне така ми се струва. Споменът е почти избледнял. Почти-но не напълно… Беше празник, който не празнуват всички, поне не всички в нашата страна. Хелоуин… (Знам, че някои ще кажат, че това е чужд празник, че „лошите американци“ не празнуват нашите празници и т.н. Е, те не ядат и нашата лютеница, не пият бозата, ама ние ядем Мак Доналдс и пием Кока кола, нали? Нека за миг поспрем с нашия, често псевдопатриотизъм и нека се отдадем на забавленията. Нека има празници, ако това ще направи по-пъстро нашето ежедневие.)

Времето беше сравнително хубаво, като за края на октомври… Можех да си позволя да не си обличам пухеното яке… Денят не го помня, вероятно съм била на лекции… Но цял ден мислех за вечерта. За първи път щях да излизам с Твоята компания, помниш ли? Не бях обмисляла предварително какво ще облека, но знаех едно-трябва да бъда хубава, не страшна!

След дълго ровене, намерих една къса кожена рокля, която беше къса, но съвсем не неприлично… Обух няколко чифта високи обувки, но реших, че е смешно и по-скоро доближавам поп фолк визия, отколкото такава за Хелоуин. Обух си ботушите над коляното, равните… А на раменете си сложих наметало-черно. И бях готова…

Седнах у дома и зачаках. Трябваше да дойдеш в 20:00. Времето минаваше мъчително бавно и се наложи да си сложа червило повторно. Поглеждах телефона, но той бе онемял.

Мина 20:00… и 20:15 мина… Реших… Ще звъня… И звъннах… Ти ми вдигна смутен… Около теб беше шумно… „Плановете се промениха… Какво толкова?“-прошепна в слушалката… Аз нямах думи… Затворих ти… От яд, дори не можах да заплача. Аз се маскирах за тебе, а твоята маска падна пред мене. И маската на симпатичното, усмихнато, добро, възпитано и влюбено момче се сгромоляса с цялата си тежест в краката ми.

Стоях и се гледах в огледалото… Хубава… Маскирана, но хубава… А нямаше кой да ме види. Сипах си чаша водка, по принцип не пия, но когато някой без принципи ме върже, се налага. Седнах на терасата… Така, хубава… И изведнъж чух музика, някой дрънкаше на китара и се опитваше да пее…Погледнах надолу… Беше Ти! Загасих цигарата и изсипах кана с вода, върху тебе… Ти замлъкна… Получих смс : „Повярва ли, че те забравих?“… И започна да пееш отново…

Тръгвах към вратата и се връщах поне 5 пъти. Накрая се обух и изтичах долу. Всичко е било номер… Ти беше долу с всичките си приятели и пеехте-за мен!

Последва клуб… Парти… Хелоуин парти… Нека пък е кофти празник… Нека е чужд… За мен си беше нещо като Свети Валентин…

СПОДЕЛИ
Предишна статияЗапочни с есенните тренировки!
Следваща статияДнес е Хелоуин
Glam Girls са странна смесица от различни характери, често абсолютно противоположни, карат се за запетаи, тирета и пряка реч. Рядко са на едно мнение, но това почти винаги води до креативни решения.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР