Начало Красива Какъв подтон е твоята кожа

Какъв подтон е твоята кожа

0
СПОДЕЛИ
Кожа
Снимка: pixabay

Тонът и подтонът на кожата ни са от изключително значение, когато избираме грима си, цвета на косата и дрехите си. Дори и да облечеш най-красивата и скъпа рокля на света, ако тя не съответства с цвета на кожата ти, макар и да подчертава прекрасно силните ти страни, върху теб ще изглежда евтино. И обратното. Макар и да си заложила на нещо простичко, ако то е подходящо за цвета ти, ще изглеждаш стилно облечена.

Нека първо обясня обаче, какво е тон и какво е подтон на кожата. Първото е това, което се вижда на повърхността. По него се определяме, дали сме мургави, бледи, жълти и прочее. Подтонът е това, с което се характеризира тонът. Тоест, неговата основа.

Най-общо казано, те се делят на две категории. Студена (розово, червено или синкаво) и топла (жълто, прасковено, златно). Съществуват няколко прости начина, чрез които да разберем подтона на своята кожа. Ето няколко от тях:

Погледни китките си

Какво виждаш? Ако вените ти са по-скоро зеленикави, то значи твоят подтон е топъл. Ако обаче синеят, значи ти спадаш към студената гама.

Какви бижута ти стоят добре?

Какво предпочиташ да носиш? Злато или сребро? Ако се чувстваш по-комфортно със злато, то значи ти имаш топъл под тон. Не случайно любимите ни мургавелки наблягат на златните накити. Ако обаче предпочиташ сребърни бижута, то значи под тонът ти е студен.

Как реагираш на слънцето?

Убедена съм, че прекарваш доста време на плажа в последно време, нали? Няма как, все пак е лято и всички хукнахме по отпуски. А сега отговори на следния въпрос. Как хващаш теб? Направо почерняваш или си като снадинавски турист – първо добиваш вид на варен рак, излющваш се като змия и накрая придобиваш едва забележими кафеникави оттенъци? Ако е първото, честито! Ти си от онези късметлийки с топли подтонове на кожата си. Ако обаче и ти като мен първо страдаш от червена треска, а после от липса на тен, то значи си студенокръвно. Да, де, разбираш ме.

Какъв цвят са очите и косата ти?

Обикновено, „студените” хора имат ярко сини, зелени или сиви очи, а косата им е руса или гарваново черна. От друга страна, „топлите” хора имат топли цветове на очите си, като кафяви, светлокафяви, кехлибарени, а косите им са ягодово руси, червени и кафяви. Е, какъв е подтонът ти?

СПОДЕЛИ
Предишна статияКоя принцеса от вечните класики на „Дисни“ си? (част първа – тест)
Следваща статияСедмичен хороскоп 27.11.2017 – 03.12.2017
Ани, Анита, Кроули или едно необикновено момиче, което носи солен въздух в косите си. Музика, цвят, емоция, хаос, който създава - това е тя. Не я поглеждай в очите, ако не можеш да плуваш, особено срещу течението. Диша, за да пише и пише, за да диша, откакто познава буквите. Отраснала е с Кант и Шопенхауер в едната ръка и сестрите Бронте и Джейн Остин в другата. Колекционира стари книги, от които черпи вяра и мъдрост. Интересува се от източни учения, философия и квантова физика. Мечтае да обиколи Индия, да учи от някой гуру и да управлява йога център. Но всичко с времето си. Сега е увлечена от модата и напук на земните цветове дори понякога застава пред обектива. Момиче изключение. Овен, какво да я правиш?

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР