Начало Влюбена Когато приятелството се превърне в любов…

Когато приятелството се превърне в любов…

0
СПОДЕЛИ
Влюбени момче и момиче лежат на тревата.
Снимка: pixabay

Едва ли ще изненадам много хора, ако споделя, че любовта по-често се появява вследствие на приятелски отношения, отколкото от пръв поглед.

Връзките, основани на приятелство, са много по-трайни, а чувствата много по-дълбоки…
Ако се припознаеш в тази ситуация, то значи ти вече нямаш просто приятел от противоположния пол, а нов любим.

… Имаш приятел, споделяш с него много неща, прекарвате много време заедно и винаги се чувстваш щастлива без да усещаш кога минават няколко часа. Когато не сте заедно, си пишете или се чувате по телефона. Станали сте неразделни и най-добрите ти приятелки започват да те упрекват, че прекарваш повече време с него, отколкото с тях.
Времето минава, но нещата не се променят, напротив – общуването с това момче става все по-дълбоко и уникално.

В теб изникват някои въпроси… Той е мой добър приятел, с него мога да споделя всичко и да разчитам на помощ, неговата компания ми е приятна, но по-приятна ли е от тази на другите ми приятели?
Защо предпочитам да прекарам събота вечер, играейки игри у тях вместо да изляза на клуб?
Опитвам се да го водя с мен и приятелките ми навън, но се чувствам неприятно, ако той се закача с тях пред мен.

прегърната двойка
Снимка: pixabay

Когато ми говори за други момичета, му давам съвети, но после осъзнавам, че не са съвсем обективни, защото вътрешно се дразня, че иска да излезе с друга. Уж ми е само приятел, но когато си легна вечер си мисля за него и му пиша, за да си уговорим среща за следващия ден. Силно се интересувам как прекарва свободното си време. Забелязвам, че за разлика от преди, сега отделям двойно повече време да се приготвя за срещата с него, когато имаме уговорка.

Истината е, че ако нещата стоят така, то положението отдавна вече не е в рамките на приятелството. Това момче се е превърнало от добър слушател и човек, с когото се забавляваш, в обект на твоите желания и страсти. Той вълнува ума ти по много по-различен начин.. и да, ти си влюбена.

Когато вече си наясно с твоите чувства, трябва да разбереш дали и той е на този етап, или все още те възприема като приятелка.

Когато и двамата разкриете чувствата си, вариантите са два: или оставате заедно и изживявате тази чиста и дълбока любов, която се е породила постепенно, и затова ще остане трайно, защото ще се основава на взаимно доверие и разбиране, или прекратявате всякакви отношения, защото приятелство между мъж и жена, която е влюбена в него, винаги ще бъде трудно и болезнено.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР