Начало Свободна Забавления Кои са големите победители на наградите „Златен Глобус“?

Кои са големите победители на наградите „Златен Глобус“?

0
СПОДЕЛИ
Златен глобус_наградени
Колаж: Ева Пашова

Наградите „Златен глобус„, които се присъждат от Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, бяха раздадени за 75-и път на церемония в хотел „Бевърли Хилтън“ в Бевърли хилс.

Драмата „Три билборда извън града“ на режисьора Мартин Макдона, за която се смята, че най-ясно отразява горещата тема за сексуалния тормоз над жените, е големият победител на наградите „Златен глобус“ във филмовите категории, предадоха световните информационни агенции.

Продукцията, проследяваща историята на майка, търсеща отмъщение за изнасилването и убийството на дъщеря си, спечели четири отличия – за най-добра филмова драма, най-добра актриса във филмова драма (Франсис Макдорманд), най-добър актьор в поддържаща роля (Сам Рокуел) и най-добър сценарий (Мартин Макдона).

Откривайки церемонията, водещият Сет Майерс премина направо на темата за сексуалния скандал, разтърсил Холивуд през последните месеци. Комикът се обърна към публиката с „Добър вечер, дами и останали джентълмени“.

„Присъстващите тук мъже за първи път от три месеца няма да потръпнат от ужас, чувайки имената си, произнесени на глас“, допълни Майерс.

Призът за най-добър актьор във филмова драма беше присъден на Гари Олдман за превъплъщението му в образа на Уинстън Чърчил в „Най-мрачният час“. Британецът надделя над смятания за фаворит за наградата Тимъти Шаламе с ролята му в гей драмата „Призови ме с твоето име“.

В категорията за най-добра комедия или мюзикъл беше отличен филмът „Лейди Бърд“ на режисьорката Грета Гъруиг.

Наградите за най-добра актриса във филмова комедия или мюзикъл и най-добър актьор във филмова комедия получиха съответно Сирша Ронан за „Лейди Бърд“ и Джеймс Франко за „Катастрофалният артист“.

С режисьорски приз беше удостоен Гийермо дел Торо за филма „Формата на водата“, който водеше по номинации за наградите „Златен глобус“ със седем на брой.

В категорията за най-добра актриса в поддържаща роля беше отличена Алисън Джани за „Аз, Тоня“.

Драмата „Изневиделица“ на турско-германския режисьор Фатих Акин спечели приза за най-добър чуждоезичен филм.

„Тайната на Коко“ получи наградата за най-добра анимация.

В категорията за оригинална музика беше отличен френският композитор Александър Депла за „Формата на водата“.

За най-добра песен от филм беше обявена „This is Me“ от „Най-великият шоумен“.

Телевизионната знаменитост Опра Уинфри получи почетното отличие „Сесил Б. Демил“. Уинфри стана първата афроамериканка в историята на наградите „Златен глобус“, удостоена с приза.

Филмите „Дюнкерк“ на Кристофър Нолан, „Бягай!“ на Джордан Пийл и „Вестник на властта“ на Стивън Спилбърг, открояващи се сред фаворитите в наградния сезон, чиято кулминация са „Оскар“-ите, останаха без отличия.

Наблюдателите очакваха с интерес церемонията за наградите „Златен глобус“ – една от водещите прояви в сезона, считайки я за своебразен тест за това как Холивуд се справя на фона на белязалия го секс скандал. Наясно с всички тези очаквания, домакинът Сет Майерс се пошегува, че се чувства като „първото куче, изстреляно в далечния космос“.

Според ранните отзиви Майерс се е справил с „почти непосилната задача“ като водещ на шоуто в подобен момент и е успял да намери баланса между горещата тема за секс скандала и хумора.

Източник: БТА

Снимки за колаж:

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР