Начало Влюбена Коледата е възможна

Коледата е възможна

0
СПОДЕЛИ
Весела Коледа
Колаж: Ева Пашова

Какво е Коледа? Камбанки, звънчета, светещи украси, подаръци, еуфория, семейни вечери и обеди… или с две думи: пълна лудница…

Не може да отречете, че често Коледа е изпълнена с напрежение, твърде много усилия и семейни… кавги! Едва ли има дом, в които не се разсрастват спорове, защото роднините не си ги избираме, те ни се падат по рождение и затова често са крайно различни едни от други… Какво да направим, за да избегнем напрежението и конфликтите и как да прекараме празниците мирно и тихо, а любовта и мира да живеят в нашите домове?

  • Отворете сърцата си и затворете ушите си! Опитайте да не обръщате внимание на забележките на баба си, че не сте омесили питката както трябва, или пък свекърва ви има напористо желание да стане баба, или баща ви е решил да ви образова на военна тематика… Затворете си ушите, мигайте на парцали, съгласявайте се и за миг забравете егото си. Не се напрягайте излишно!
  • Постарайте се да се наспите! Доказано е, че ако човек се е наспал настроението му е значително по-добро.
  • Не прекалявайте с алкохола! Знаем, че една две чашки отпускат, но се ограничи с една-две, защото иначе рискуваш да се отпуснеш прекалено и да кажеш неща, които не искаш… Или искаш, но не са подходяща тема за празниците…
  • Дръжте си езика зад зъбите! Не мърморете по празниците. Опитайте се да извличате позитивното. Не правете забележки, нали на вас не ви е приятно? Ами не го правете и с другите! Знаем, че покривката е на криво, че чушките са препечени, че ви е твърде горещо, но по-добре замълчете. Преглътнете и забравете. Оставете забележките за друг ден. Ще може да наваксате, но не разваляйте празника си…
  • Харесайте подаръка си! Знаем, че чорапите и чадърът не са сред топ артикулите, които искахте да получите, но нали сте чували, че жестът е важен… Наистина е така. Замислете се колко е трудно да избереш подарък за Коледа, всяка Коледа… Простете на близките си и се зарадвайте на всеки подарък все едно е пръстен с диамант. Ще го оценят.

Позволете си да бъдете щастливи на Коледа. Зависи от вас. Най-важното нещо в тези празнични дни е всички да бъдете здрави и да бъдете заедно. Да бъдеш сам или да се грижиш за болен е много по-страшно, отколкото да получиш чорапи или язвителна забележка на тема готвене, нали?

СПОДЕЛИ
Предишна статияБъдни вечер по света…
Следваща статияСедмичен хороскоп 25.12.2017-31.12.2017
Glam Girls са странна смесица от различни характери, често абсолютно противоположни, карат се за запетаи, тирета и пряка реч. Рядко са на едно мнение, но това почти винаги води до креативни решения.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР