Начало Красива Колко трябва да тежа?

Колко трябва да тежа?

0
СПОДЕЛИ
Снимка: pixabay

Колко трябва да тежа?

Това е въпрос, който неизменно се върти в главите на 90%-95% от всички жени по света. И ние в редакцията често си го задаваме, особено през зимния сезон, когато похапваме повече и се движим по-малко… А и честно да си признаем от октомври до февруари имаме толкова много рожденици и именници, че в офиса не оставаме без торта и бонбони, а всички знаем, че те се отразяват доста негативно на теглото ни!

Кое е най-доброто съотношение ръст : тегло и попадаме ли в нея?

Природата ни дарява с определени физически данни и за жалост те често се разминават с общоприетите стандарти. Всеки човек е различен, а жените направо сме си уникални. Може би, не случайно сме такива?

Здравословното тегло е теглото, при което тялото се чувства добре. След като сте прекосили тази тънка линия, сами ще усетите, че нещо не е наред. Дали ще започнете да се уморявате по-бързо, или пък ще получите като бонус някое заболяване, е въпрос на късмет, а и на това, до колко сте прекрачили границата…

Много от съвременните изследвания показват, че средностатистическата, съвременна жена тежи около 6 кг. над нормата в най-добрия случай, сравнявайки данните на жените преди 20 години. Т.е заради това масово покачване на килограмите и критериите са се изменили с 5 килограма в полза на дамите от наши дни!

Снимка: www.yandex.ru

И така, как да намирате перфектния баланс ли? В края на краищата, ако сте от тези момичета, които отричат всички стандарти за красота, наложени от медиите – притежават допълнителна красота и си я носят с гордост, или сте от другите, които са в постоянно преследване на идеалната фигура и сте склонни да направите и невъзможното, за да я имате?! Истината е, че и двете крайности са лоши за здравето ви, затова потърсете баланса.

Колаж: Ева Пашова

Таблицата е съставена от опитни лекари и тя ще ви помогне рационално да оцените теглото си. Уви, ръстът ни се дава по природа, но килограмите са нещо гъвкаво. И най-важното нещо е да се чувствате добре и да бъдете здрави, ако това е така… Вие сте прекрасни!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР