Начало Свободна Пътешествия Лято Кушадасъ – да се порадваме на Егейско море

Лято Кушадасъ – да се порадваме на Егейско море

СПОДЕЛИ
Кушадасъ
Снимка: pixabay

Пътища много. Животът е едно голямо пътешествие. Навън е едно прекрасно лято. Отваря ни за нови пориви, за луди преживявания. Сякаш нищо не е достатъчно, сякаш нищо не е прекалено. Отваряме картата, завъртаме глобуса. Поставяме избирателно пръста си някъде. Накъдето – натам. Багажът е ясен. Добро настроение, отворено сърце за горещи емоции, широки усмивки, сили за безсънни нощи, бански – 2 чифта (минимум), четка и паста за зъби, роклите (почти без тях) – ефирни, малко козметика, задължително чифт високи токчета и любимото ни червило. Готови сме. И този път свободолюбивия ни дух, ни отвежда на екзотично място. Закопчаваме куфара, връзваме здраво кецовете, защото тази вечер заминаваме на юг. Посоката е южната ни съседка  Турция и по-специално Кушадасъ.

Вълнението си е вълнение, все пак сме глам дами и сме

влюбени в пътешествията. Времето е страхотно и нямаме търпение да се изкъпем във водите на Егейско море или поне да направим едно дефиле с новия бански, който всъщност е страшно актуален това лято. Но преди да поръчаме един от онези екзотични коктейли с умерено количество алкохол и да се отпуснем около басейна, нека си направим списък със забележителностите и атракциите, които можем да посетим.

Първото, което задължително трябва да бъде в списъка ни е така всеизвестното Памуккале. Туристическият град се намира на няколко километра от Кушадасъ и е гореща атракция за хиляди туристи. Удивителна природна забележителност представлява вкаменени бели каскади с причудливи форми, които са вследствие на изворите, богати на минерални соли. Гледката невероятна. Притаяваш дъх от ослепителните природни красоти наоколо. Не може да се нагледаш, не можеш да се нарадваш.

Друга забележителност в близост до Кушадасъ е старинния град Ефес. Там можем да се насладим на руините на старинния град и да се докоснем до културата на един различен и отдавна изчезнал свят. Невероятна гледка и обогатяване на духа.

Следващите забавления, към които мислим да се насочим са аквапарка, който се намира наблизо, може би разходка с яхта и задължително трябва да отделим един ден на пазара.

Да пазаруваш в такъв пазар, няма нищо общо с никое друго пазаруване. Тук освен желание и търпение ти трябват и добри комуникационни умения. Говорим за така всеизвестното пазарене. В началото е малко странно, но в последствие се оказва доста интересен експириънс. Просто се забавляваш, разговаряш, играеш с продавачите на малките магазинчета, докато не стигнете до общо мнение за нещата.

Прекрасната ни лятна екскурзия не спира до тук, но ще те оставим да се насладиш на малкия ни, вдъхновяващ албум със снимки. А междувременно ще се насладим на поредния летен коктейл край басейна. Лято е! Какво по-прекрасно?

 

СПОДЕЛИ
Предишна статияБохо ризи от 70-те-за всяка пролет
Следваща статияКои са любимите дестинации на звездите?
Евелина Митрева или краен хаос, крайна лудост. Вечно разпиляна и разбъркана- типичен представител на зодия Близнаци. Малко момиче, което стреля към големи мечти. Облича се предимно в черно, но в душата си носи всички цветове. Не разбира любовта, но не може без да обича. Обича живота, обича изкуството, обича да пише. Пише с душата си. Описва живота. Питаш каква е тя. Задай ѝ същия въпрос утре...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР