Начало Красива Мисия: Коледен маникюр

Мисия: Коледен маникюр

0
СПОДЕЛИ
manikiur_silver-black

Много често дамите се стремим да сме горди притежателки на маникюр, който да съответства на сезона. Модните тенденции също ни налагат този подход. Неслучайно изключително актуални през топлите месеци са неонови и наситени цветове, а през зимата – по-студени и непретенциозни нюанси.

И докато навън поредната снежинка пада върху пухкавата бяла пелена, а Дядо Коледа отчаяно обикаля в търсене на следващия адрес, ние ще ти предложим няколко актуални визии в зимните маникюри. За някои от тях ще е необходимо да се довериш на професионалисти (може би), но за други ще трябва да се въоръжиш с креативност, творчество и голяма доза вдъхновение… Защото маникюрът е не само цветни нокти, той може да бъде изкуство и да внася голяма свежест в неотразимата ти визия.

Маникюр – Пуловер

Този ефектен дизайн е много желан през студените месеци. Изработката му става или със специална пудра, или с акрил, а основата е от гел лак. Не се опитвай да постигнеш „нокътния пуловер” с обикновен лак – няма да се получи. За изработката му са необходими професионални материали и опитни ръце, които да успеят да сътворят тази нежна магия върху ноктите. Пуловерът става все по-предпочитан от любителите на зимни мотиви при маникюра и е един добър вариант за новогодишната вечер.

manikiur-pulover

3D дизайн

През последните години гелът, който се използва в ноктопластиката, все по-често служи за създаване на необикновени и впечатляващи декорации. И какво по-хубаво от това да имаш истински, релефни коледни играчки в навечерието на празниците? За изработката на този вид декорация са ти необходими цветни лакове, гел и UV лампа. И понеже не всеки има тези продукти вкъщи, за да притежаваш 3D декорация, ще трябва да посетиш професионалист. Е, понякога ефектните неща е невъзможно да бъдат направени у дома. Но затова пък са маникюристите!

3D-manikiur

И когато нямаш гелове, акрил, лампи и други професионални уреди за маникюр – не се отчайвай. За теб също има изключително добри предложения. Трябва само да притежаваш малко сръчност, няколко четки и желаните цветове лакове, а може и акрилни боички.

Стил „Замръзналото кралство“

Едва ли има човек, който да не е чувал за Елза, Ана и техния верен приятел Олаф. И ако двете дами изискват малко повече умения в рисуването, то Олаф няма да те затрудни много. За повече хитринки – виж тук! А сега грабвай четките, боите и лаковете, и дерзай. Може да опиташ рисуването с лакове, но ние те съветваме да го направиш с акрилни бои – по-лесно е, по-удобно, а и по-бързо. Така ще си спестиш и засъхването на четката.

manikiur- zamraznaloto-kralstvo

Новогодишен часовник

Десет минути преди полунощ… Датата е 31 декември. В трепетно очакване на новата година и гръмкия звук на Дунавското хоро (някой изобщо знае ли защо се играе Дунавско хоро?)… Картина, която се повтаря всяка година, и която може да бъде изобразена върху ноктите ти. Професионалисти в сферата на маникюра споделят, че през последните 3 години абсолютен хит сред новогодишните тенденции е именно часовникът, спрял на 23:55 часа.

В направата му няма нищо сложно. Отново ти трябват няколко цветни лака, малко боички и четки. Първо лакираш нокътя в желания цвят. След като изсъхне добре, очертаваш кръг или друга форма за часовника. Може да добавиш няколко елхови клонки или коледни играчки за разкош. Оформяш внимателно циферблата. Няма никакво значение дали часовникът ще бъде с римски или арабски числа – и по двата начина изглежда ефектно. Запечатай всички краища на нокътната плочка с топ лак… И си честити новата година!

manikiur-chasovnik

Зимни декорации

Много подходящи за коледните празници са всякакви снежинки. Ако не можеш да ги сътвориш с четката, то магазините предлагат шаблони и печати, с които да направиш снежна виелица върху ноктите си. Най-различни зимни мотиви са за предпочитане през студените дни. Еленчета, мечета, къщички, снежни човеци, елхички, пейзажи и дори самият Дядо Коледа могат да намерят приложение върху коледния дизайн на твоя маникюр.

manikiur-koleda

И все пак, ако всичко дотук ти се струва много сложно, а имаш огромното желание да притежаваш зимен маникюр и не ти се ходи при маникюрист, то следващата идея е точно за теб. Нужни са ти само два лака – един обикновен и един брокатен. Препоръчително е нюансите им да бъдат еднакви или поне близки един до друг. Лакирай всички пръсти с един цвят. А след като засъхне първият слой, нанеси брокатения лак на безимения пръст. По този начин ще имаш ефектен и бляскав маникюр за по-малко от половин час!

manikiur_koleden

В студените месеци малко неща могат да внесат топлина в душите ни. Освен горещ шоколад и любим филм, топъл полъх може да донесе и един добре направен маникюр. Той притежава силата да те накара да се усмихнеш и да разчупи сивите дни! А начинът е лесен и отнема само няколко минути. Просто задействай въображението си и направи зимна приказка!

СПОДЕЛИ
Предишна статияМай съм от тези хора…
Следваща статияСедмичен хороскоп 18.12.2017 – 24.12.2017
Блондинка със зелени очи и умение да мисли (дали?) … Това е Теа. Краткото ѝ име е в пълен синхрон с ясната ѝ, точна позиция. Ако чуете тропане с крак, да знаете- тя е! Не обича да споделя, но кого изобщо го интересува това? Непоправим мечтател и наивен боец в борбата за справедливост. Преди известно време реши, че ще учи журналистика и взеха, че я приеха. Оттогава не спира да се подвизава на лайфстайл арената. Харесва ѝ да пише, да чете, да рисува и да се усмихва… Мноогооо да се усмихва, дори и без повод. Обича науката, обича още книгите, и хубавите филми, и не на последно място живота, обича живота!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР