Начало Свободна Пътешествия Най-странните хотели по света, които да посетите

Най-странните хотели по света, които да посетите

СПОДЕЛИ
куфар
Снимка: pixabay

Авантюристи, днес ще ви разкажем за едни от най-странните хотели по света, които можете да посетите, за да се сдобиете с чисто ново приключение и току-виж… с вдъхновение. Предупреждаваме ви, че тези дестинации не са за хора, които ценят в живота единствено лукса и удобствата за сметка на веселите и пълни с приключенски дух изживявания. И все пак, спокойно, хотелите са си хотели, просто не са в обичайния вид, в който сме свикнали да ги срещаме из популярните курорти. Никой няма да ви кара да нощувате в биваци, да търкате клечки, за да си запалите огън и да ловите гургулици, за да се нахраните. Луксът си е лукс, само че отвътре.

В световен мащаб започват да стават все по–популярни изключително необичайните хотели, направени от рециклирани или изхвърлени предмети (тоест от боклук) с причудливи форми и дизайн. И като казвам боклук, имам предвид всичко, което някога е било полезно някому, но го е сполетяла злощастната съдба да се превърне в отпадък, поради една или друга причина. Та, ако ви се нрави идеята да пребивавате в преустроен самолет, влак, лодка или къща от бивши отпадъци, ние ви насърчаваме от все сърчице и дори ще ви посочим къде можете да си го уредите.

„Кацналият“ хотел – самолет в Коста Рика

Boeing 727 от 1965 година е именно хотелът, за който става дума. И да, става дума за истински самолет. Просто, вместо да отиде на гробището за самолети, както се случва с повечето му злощастни събратя, излезли от употреба поради една или друга причина, този самолет е реновиран и превърнат в хотел. В предишния си живот този хубавец e превозвал пътници на South Africa Air и Avianca Airlines, а в настоящия си предлага уюта на две спални, две бани, кухненски бокс и хол и то с изглед към плажа и океана, а мебелите са изработени от тиково дърво.

Хотелът от плажни отпадъци в Рим

„Save the Beach Hotel“ се нарича този едноименен хотел, съграден изцяло от боклук, събиран из плажовете на цяла Европа. Като се замисля, май са пропуснали нашето черноморие. Както и да е, досещате се, че целта му е да привлече вниманието на обществото върху безконтролното замърсяване. Цели пет стаи и рецепция, направени от какво ли не – детски играчки, ауспуси, всякакви консерви, метални кутийки, музикални инструменти и всякакви лични предмети. Дизайнерът на това произведение се нарича Ханс Юрген Шулт, който казва, че „Произвеждаме боклуци и ще се превърнем в боклук. Така че този хотел е отражение на цялата ситуация“. Кой не е съгласен?

А, да, имайте предвид, че тук луксът малко ще избяга от общоприетите норми. Всъщност напълно липсва.

Рециклираните влакове в Холандия

Много забавен и колоритен хотел в Холандия, направен от 4 преустроени и рециклирани влака. Хотелът се нарича “Controversy Farm” и е декориран в стила на влаковете, които някога са пътували между Германия и Холандия. Стаите са тематични, всички са направени от екологично чисти и рециклирани материали и проектирани така, че да бъдат икономически ефективни. Например, столовете са изработени от стари пътни табели, мивките от стари гуми, а малките нощни шкафчета – от пощенски кутии. Старият вагон-ресторант е превърнат в лоби-бар. Всичко изглежда много лъскаво и ново, но все пак в напълно автентичен и тематичен стил.

Да спиш в бъчва в Холандия

Холандия предлага и друга атракция, а това са именно стаи от рециклирани бъчви за вино.

Тези бъчви някога са разполагали с около 14 500 литра “Beaujolais”, за разлика от днес, когато те са застлани с червени килими, във всяка стая има по две легла, един общ хол и общ санитарен възел. Има нещо още по-радващо – в менюто на този хотел са включени разнообразни видове и сортове вина, на които можете да се насладите в уютната и очарователна обстановка.

Сън в боен кораб

“The Waitanic” е името на хотела, сътворен от изваден от експлоатация и ремонтиран боен кораб от Втората световна война и се намира в Нова Зеландия. Гостите могат да избират между четири спални – “Titanic”, “Britanic”, “Honeymoon” или “Captain”, които се различават по интериорния дизайн и размерите си. Ще се насладите на прекрасна природа, а най-хубавото е, че в Woodlyn Park, където именно се намира този хотел, можете също така да отседнете и в хобитска къща, влак или самолет.

СПОДЕЛИ
Предишна статияС рогата напред – зодия Козирог
Следваща статияЗа Бъдни вечер и традициите…
Валя е експлозивна и весела. Цени спонтанността и позитивизма у хората. Дори често я обвиняват в лекомислие. Но то е само привидно и скрито зад маската на… е, може би е просто артистична натура. Нейната извечна любов са литературата и музиката, както и непреодолимото желание да се подвизава на театралната сцена. Като заклет филолог тя смята себе си за разнообразна и пъстра натура с широки интереси и още по-широки възгледи.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР