Начало Влюбена Не без децата

Не без децата

0
СПОДЕЛИ
Снимка: pixabay

Животът се върти на пълни обороти… Работа… Любов… Забавления… И един ден идват децата… Животът продължава, не е спрял, но кръговратът му е друг. Плач… Памперси… Разходки в парка… Разходки ли казах? По-скоро ходене, бутане на количка, държане на ръчички, отново плач… Някои ще си помислят: „Е да, но това е най-хубавото нещо в живота“! Така е, но не е нужно децата да бъдат единственото най-хубаво. В началото нали си говорехме за любов, помниш ли, споменахме я мимоходом? Някъде е останала, заедно с още куп други неща потънали в прах…

Докато не се върнеш на работа отново след дългата пауза и не осъзнаеш, че май не можеш да работиш. Притеснена си какво се случва в градината, малкият човек добре ли е? Не си на работа, поне не и с цялото си същество… Мислите ти са там, при най-хубавото нещо в живота ти… Дотук картинката е ясна и може да се опише с две думи: Обсебваща майка, или по-скоро Обсебена!

Един ден по радиото прозвучава песен, любима… Усилваш докрай и се сещаш нещо: „Ти обичаше да слушаш високо музика“… И май обичаше още много други неща? И онзи мъж, съквартиранта ти и него го обичаше! Помниш ли? А защо го забрави? Защо, когато миналия уикенд ти предложи да оставите децата при баба им и да отидете някъде двамата, ти му заяви, че и на децата ще им хареса да дойдат с вас? Е, хареса ли им? Пътуването ги изнервя, смяната на мястото им пречи на съня? Наспа ли се? Почина ли си? Слушаш ли още песента? Хубава е, нали? Още по-хубава е, защото радиото е на макс? А какво ще правиш уикенда? Ще бъдеш ли креативна?

 ИЗНЕНАДАЙ ПАРТНЬОРА СИ? ПОФЛИРТУВАЙ!

Няма на кого да оставите децата? В колко часа си лягат? В 21.00! Хайде днес не заспивай преди тях? Изпий едно кафе около 18.00 часа, по пътя от работа до вкъщи! И си направете пикник! Добре ме чу, не знаеш ли, че най-хубавите пикници се правят у дома, след като децата заспят? Разчисти хола… Сложи одеялото за пикник в средата, подреди вечерята на пода, две чаши вино и запали свещи. Забравих важна подробност… ЛУ-НА-ТА! Няма среднощен пикник без луна! Знам,че апартаментът ви не е кабрио, но пък плазмата може да ви предостави страхотно пълнолуние! Не се беше сетила? Вече се сети! Нека романтиката започне сега! Пък на сутринта ще му мислите, когато босите крачета дотичат в 7 от детската стая право във вашето легло!

 SMS ЛЮБОВ

Помниш ли в началото с какъв трепет очакваше всяко съобщение? А сега така ли е? И колко sms-a пишеше на ден и не бяха май : „Купи сирене и хляб“. Ами хайде си припомни. Защото едно две: „Обичам те“ и „Липсваш ми“ на ден няма да ви навредят!

ДА, БЕЗ ДЕЦАТА

Никога повече не отказвай да отидеш някъде без децата. Те се чувстват прекрасно с баба и дядо, повярвай ми. Даже им е по-добре с тях! Затова излизайте. Може да е за един час. И не оставяйте вкъщи, само за да изчистите! Може да свършите тази работа и докато децата са с вас!

А сега още нещо, което много от майките на пълен работен ден са забравили: „И ти си човек“. Хайде сега започни да слушаш музика високо ОТНОВО. И прави всички хубави неща, които обичаш, пък нека пак децата са най-хубавото!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР