Начало Активна Нека спортуваме заедно – тренировки с половинката

Нека спортуваме заедно – тренировки с половинката

0
СПОДЕЛИ
заедно
Колаж: Антония Цонева

Трудно ли намирате мотивация или намирате само оправдания, за да не се раздвижите поне малко? Ще ви издам една тайна. Магическото число, което ви е нужно е 2, а думичката е ЗАЕДНО. Когато сте двама – вие и вашият партньор, няма как да не се получи добра тренировка. Последните проучвания в тази област показват, че когато човек има компания, той се тренира повече и по-усърдно. Твърдението им „стъпва“ върху това, че нивата на ендорфин в кръвта са много по-високи при групова тренировка, отколкото ако сте сами. Когато една двойка тренира заедно, те работят за една обща цел. Това може още повече да засили връзката по между им. Ето и няколко предложения за съвместни упражнения и физически дейности, които може да пробвате заедно.

Заедно във фитнес залата

Няма нужда да се разделяте, ако посещавате любимата си фитнес зала заедно. Пробвате да вдигате тежести заедно и наблюдавайте, колко много ще се подобри тренировката ви. Мотивацията ви ще е много по-голяма. Той ще ви пази. Ще следи дали изпълнявате упражненията правилно. Няма да ви позволява да тренирате с твърде големи тежести, за да не се нараните. Ако случайно се уморите, то има кой да ви помогне. Може дори да изпълните някое друго упражнение заедно, например игра с медицинска топка.

Изгорете калориите заедно с ритмична гимнастика

В случай, че фитнес залата не е вашето място, то може да пробвате нещо различно. С любимия човек може да използвате тежестта на собственото си тяло с няколко прости упражнения. Намерете таймер или нещо, с което да отмервате времето си. Настройте го за 10 минути.  И може да редувате клекове, лицеви опори и планк упражнения.  Като настроите таймер за време, по този начин всеки ще следва собственото си темпо и ритъм. Така пак ще се упражнявате заедно, но няма да се състезавате един с друг, за време или повторения.

Кардио с компания

Харесвате ли бягането? Джогинг с някой винаги е по-добре и по-забавно, отколкото сам. Всичко, което трябва да направите, като за начало е да изберете начална и крайна точка. Завържете връзките на маратонките си и тичайте заедно. Изберете маршрут, който има какво да ви предложи като гледка – близкият парк или по улиците на квартала, за да го опознаете по-добре. Ако тичането на открито не е опция, то може отново да отидете в близкия фитнес център. Скочете на пътеките и ги настройте на приятно темпо, така че да поддържате нормално разговор. Всичко друго са усмивки и емоции.

Напред и нагоре заедно

Може би това, което ви предлагам по-горе не е по ваш вкус?Добре, имате и друг вариант. Стегнете раницата и отидете на поход в планината. Това е чудесен начин да прекарате време с любимия човек. Така може да зададете едно приемливо темпо и да се насладите на красивата природа, докато се изкачвате или разхождате по природните пътеки. Ако случайно това не е достатъчно, като физическо предизвикателство за партньора ви, то той може да използва допълнително тежести. Така, сам ще зададе съпротивлението, което му е нужно, за да бъде пълноценна разходката. Винаги имате вариант, при положение, че и на двама ви е ден за възстановяване, то изберете по-равна пътека или маршрут. Желаете ли наистина да се изправите пред предизвикателство заедно, винаги може да изберете по-стръмни пътеки с повече хълмове по трасето.

Всяко упражнение е по-приятно и ползотворно, ако го правите с желание, добра компания и настроение. Възползвайте се от тези възможности, за да укрепите, както телата, така и отношенията по между си.

 

 

снимки: besu.com.tr, ketonedrops.com, static.becomegorgeous.com, alphamantips.com

СПОДЕЛИ
Предишна статияРегенерирайте ръцете си – визитката на всяка дама
Следваща статияКаква майка ще бъдеш според зодията?
Иван е сладко-солена смесица, не само защото е роден в Бургас и израснал в Градът на липите, но защото умее да съчетава няколко вкуса в едно. Има собствена философия и поглед за живота... и неговите предизвикателства. Обича да е различен и се старае да представя интересни гледни точки, да спори, да се рови и показва любопитни факти, случки и места. Не обича да го поставят в рамки, а това случи ли се , бързо ги „чупи“ със собствения си стил. Има буйно въображение, но пък спокоен нрав. В свободното си време спортува, чете, пише и то различни по жанр „писания“, както той самият ги нарича – хумористични, фантастични, сериозни и мистериозни. Иван е в GlamGirls.bg, защото обича предизвикателствата и ще се стреми да ви запознае с полезни, вълнуващи и нови страни в иначе монотонно ежедневие. Нека заедно направим деня си позитивен, интересен и цветен с GlamGirls.bg

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР