Начало Модерна Дрехи #7: Персонализирани стайлинг стратегии за компактни миньончета

#7: Персонализирани стайлинг стратегии за компактни миньончета

СПОДЕЛИ
Момиче с пеперуди
Снимка: unsplash

Хубавите неща идват в малки опаковки. И въпреки, че главозамайващата височина има своя чар миньоните са тези, които най-успешно успяват да активират всички първобитни инстинкти в мъжа. Естествено ръста им не трябва да те заблуждава. Не познавам компактно момиче, което да няма темперамент на горски пожар и твърд характер като за трима. Ако позволиш беззащитният им и миловиден вид да те заблуди ще е на твоя отговорност. Но и височината, както всичко останало, е въпрос на интерпретация на възприятия по отношение на пропорции. За това мили мои миньончета, с огромна радост ви съобщавам, че от екипа на Glam Girls сме ви подготвили няколко страхотни стайлинг стратегии, с които ръста ви ще съответства на огромната ви личност.

Но първо малко уточнения: Кои от вас се водят „миньони“? В света на модата миньони са момичетата с височина до 162 сантиметра. Вярно е, че този стандарт варира в зависимост от държавата и в България вероятно сантиметрите са с една идея повече, но в световен мащаб това все пак си остава официалният праг, според който се определя дали дадено момиче е миньон или не. Това, че си миньон не означава, че си мъничка, „анорексична” (твърде възможно е да си го чувала не веднъж по свой адрес като коментар) и всичките ти дрехи са с размер XS или от детският щанд. Можеш преспокойно да носиш и по-големи размери и това е напълно нормално. В интерес на истината много голяма част от женската популация по света спада точно към тази категория.

Основният ти проблем е, че не можеш да си намериш дрехи, които ти стават. В случаите, когато размерът на етикета е точен, ръкавите, крачолите или дължината на роклите са прекалено дълги. Ако често се сблъскваш с този проблем, то тогава тази статия е точно за теб. Първо ще ти предложим няколко добри стайлинг стратегии подходящи за твоята височина, после ще разгледаме няколко звезди-миньони и техният стайлинг и ще приключим с конкретни препоръки за кройки и типове дрехи, които много биха ти отивали.

Започваме със предложения за успешни стайлинг стратегии. Когато си с компактна височина и искаш да удължиш силуета си задължително трябва да избягваш да „пресичаш“ визуално тялото си по средата на две равни части.

Когато носиш горнище и долнище в контрастиращи цветове, които се срещат в зоната между талията и ханша тялото ти ще бъде „разрязано“ на половина, което ще го направи да изглежда по-късо, отколкото реално е. Най-добрата стайлинг стратегия в случай, че си миньонче е да „преместиш“ линията на талията или нагоре, за да удължиш краката си, или надолу, за да удължиш торса. Това ще „излъже“ окото да се фокусира върху онази част от тялото ти, която ти си решила, че искаш да подчертаеш.

Нека разгледаме звездните миньони как се справят със стилизирането на ръста си. Първият ни пример е Хайден Пенетиър. Тя е едва 153 сантиметра в сравнение със съпруга ѝ Кличко, който е 198 сантиметра. С други думи Хайден е истински експерт в това с помощта на стайлинга си да изглежда по-висока, отколкото е.

За да издължи фигурата си Хайден често дефилира на червения килим с рокли до земята в голяма пълнота на полата и шлейф. Под тях тя крие много високи обувки, които ѝ прибавят няколко допълнителни сантиметра към височината. Другото хитро решение е асиметричното деколте на роклята. То допълнително „източва“ фигурата тъй като „скрива“ реалната дължина на пространството между деколтето на роклята и рамото, което окото използва, за да придобие пълна представа за височината на индивида. Традиционно отсеченото право деколте на корсетите на официалните рокли от своя страна не е добро решение, защото то разкрива по очеваден начин това разстояния и скъсява оптически торса. Това от своя страна влия върху цялостното внушение за височината на индивида.

Другият начин за издължаване на фигурата е чрез „изместване“ талията нагоре. На тази снимка Хайден носи рокля на моделиера Жорж Хобейка. Роклята е в два контрастиращи цвята и императорска талия. Принципно яркият контраст в цветовете между горната и долната част на аутфита биха могли да са проблем за дамите с по-компактни размери. В случая обаче контрастиращите цветове спомагат за отчетливото редефиниране на талията. Императорската талия издължава долната част на тялото, което от своя страна прави силуета по-източен. Дължината на полата обаче би могла да представлява проблем. Този тип дължина – до коляното по правило скъсява силуета. Това, което неутрализира ефекта на дължината в случая е цвета на самата пола, който е близък до този на кожата и високите обувки на Хайден.

В ежедневието си тя предпочита да използва втората стратегия – да удължи торса си. За целта често облича горнища с кройка сходна или същата на тази от горната снимка. Дължината на долният подгъв слиза под ханша, което оптически издължава торса.

Не всеки може да си позволи да носи гащеризони. Миньоните са едни от тях. През 2011 година Хайден  дефилира с модел гащеризон дело на дизайнера Стюарт Уейтсман. Моделът е с кройка подобна на горната снимка – едноцветен и с веобразно деколте. И едното, и другото са чудесен начин да издължиш силуета си. Едноцветният трик на аутфита за издължаване на фигурата може да се прилага и при избора на рокли. Стига да са с правилната дължина и кройка (които зависят изцяло от типа на фигурата ти) цвета само може да помогне да изглеждаш по-висока.

Другият много добър пример е миньона Ева Лонгория. С нейните 157 сантиметра тя също трябва да е доста изобретателна в стилизирането на аутфита си, за да изглежда по-висока.

#evalongoria street style

A post shared by 🎀CELEBRITY OUTFITS🎀 (@celebrity_fashion_outfits) on

Добър трик, който можеш да си „откраднеш“ от нея е да координираш цветовете на панталона и обувките си. Когато те са с един и същи цвят (и обувките ти са високи) краката ти ще се издължат визуално неимоверно, а от там и цялата ти фигура.

About last night #OOTN

A post shared by Eva Longoria Baston (@evalongoria) on

Като цяло тя често координира горнищата и долнищата си цветово като те са или в различни нюанси на един и същ спектър, или допълващи се нюанси от близки спектри. Както вече споменахме сходните нюанси създават илюзията, че силуета е много по-издължен, отколкото е. Като към това прибавим и дължината на горнищата ѝ, която е под ханша и високите обувки крайният резултат е едно много по-висока Ева Лонгория.

Преминаваме към конкретните модели и кройки, които биха били подходящи за компактната ти рамка.

Ако искаш да удължиш ДОЛНАТА част на тялото си (каквато беше първата стратегия), то тогава императорската и висока тали са идеални за теб. Когато говорим за рокли към този тип талия прибави и опциите дължина на роклята до земята или до коляното (максимум). Всеки един останал вариант за дължина на роклята (или полата) би скъсил рамката ти допълнително. Що се отнася до горнищакроп топовете са идеални (стига да се чувстваш комфортно в тях). Долнища – както вече споменах те трябва да са с висока талия. Модела на долнището обаче зависи изцяло от типа на фигурата ти. Колкото до дължината на панталона – колкото по-къса е тя, толкова повече ще си издължат визуално краката. Всичко зависи от това с каква дължина на крачола се чувстваш комфортно. Само имай предвид, че както миди дължината на полите скъсяват крака, така и дължини на панталона между коляното и глезена имат същият ефект.

Ако искаш да удължиш ГОРНАТА част на тялото си (втората стратегия) тогава ти трябват горнища, чийто долен подгъв е с дължина под ханша. Деколтетата, които биха били най-подходящи са дълбоките веобразни и тези тип „балерина“. Те ще привлекат вниманието към бюста ти, а откритата кожа ще създаде усещане за по-дълъг торс. Този вид горнища са особено подходящи за „крушовидният“ тип фигура. Избягвай бюстиетата с право деколте, тъй като те ще „отрежат“ и скъсят торса ти.

☕☕☕ . HARDOMOON . . #iran #character #fashionshow #Shirt #hardomoon #loafers #modern #sport #fashion #islamicfashion #menswear #leather #girl #model #chic #clothing #dress . . . ================================ «لباس» . واژه جین یا جینز (به انگلیسی: Jeans) از واژهٔ فرانسوی bleu de Gênes به معنی "آبی ازجنوا" آمده است، جنوا (Genoaa) نام شهری در ایتالیا است که معادل فرانسوی آن، " Gêness" می‌شود. . ================================ PANTS In the UK, the word "pants" generally means underwear and not trousers.Shorts are similar to trousers, but with legs that come down only to around the area of the knee, higher or lower depending on the style of the garment. To distinguish them from shorts, trousers may be called "long trousers" in certain contexts such as school uniform, where tailored shorts may be called "short trousers", especially in the UK. ================================ . #لباس #زیبا #هردومون #آقایان #پوشاک #فرهنگ #شیک #حجاب #مدروز #بانوان #چرم #مدل #پاراگراف

A post shared by nasim,mahan (@hardomoon) on

Носенето на горнище и долнище в една цветове гама или близки такива, както и на панталони/ клин и обувки в един и същи цвят (черен например) е адски елегантно и е страхотен трик, който ще ти помогне да издължиш фигурата си. Лятно време, когато не носиш панталон или клин можеш да замениш кореспондиращият цвят обувки за по-неутрален, бежов такъв. Той ще се слее с цвета на кожата ти и ще има абсолютно същият ефект, какъвто би имал това да носиш обувки и панталон в един и същи цвят.

Today's theme is nude! Tags: #nudeshoes #everythingisnude #adorable #heels #nudeheels

A post shared by @_fashion_waves_ on

Що се отнася до обувкивисоките такива са направо създадени за теб. Но ако все пак не се чувстваш комфортно на тях изпробвай тези на скосена платформа. Те са хем удобни, хем красиви, хем практични.

Принтове и шарки. Сигурно вече подозираш, но нека си го кажем: големите принтове и шарки отиват повече на високи хора. За миньоните е препоръчително те да са с по-малък мащаб, по нежни и фини. Същото се отнася и за аксесоарите. Трябва да избягваш макси размерите. Вместо голям клъч избери малък такъв, вместо масивни бижута – тънки и нежни. Всичко е въпрос на пропорции. Не искаш аксесоарите ти да изглеждат по-големи от теб, нали? Когато те са ти самата ще изглеждаш сравнително по-малка и ниска.

Всеки един от тези съвети и трикове са страхотни насоки за конструирането на гардероба на миньоните. Въпреки това трябва да се има предвид и типа на фигурата на миньона, за да се доусъвършенства стратегията и крайният вид на аутфита. От типа фигура произтичат много други специфики, които ако не се вземат предвид крайният резултат може да е плачевен. За това преди да нападнеш магазините настървено вземи мерките си, определи към кой тип фигура спадаш и последни препоръките конкретно за нея. След това съчетай двете страни на уравнението и ще откриеш какво наистина би било идеално за теб.

СПОДЕЛИ
Предишна статияДженифър Лорънс има нов обожател…
Следваща статияДатата на сватбата на принц Хари вече не е тайна
Виждали ли сте някога пълни противоположности в една опаковка? Ако не – запознайте се с Дени. Тя е мъжко момиче с любов към женствеността и тънката естетика. Обича кафето си приготвено по точно определен начин и вдига скандали, ако някой е разхвърлял. Същевременно е влюбена в хаотичността на вселената. Чете комикси на Marvel и трудовете на Фройд и Юнг. Слуша джаз редом с хеви метъл. Идеалистична, романтична, любопитна и емоционална като дете и едновременно критична, хладнокръвна и леко старомодна. Коя е тя? Какви са интересите ѝ? Колкото хора попитате, толкова различни отговори ще получите. Но това си е съвсем в реда на нещата за един Скорпион.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР