Начало Любопитна Интересно Пет етапа, чрез които може да открием призванието си

Пет етапа, чрез които може да открием призванието си

0
СПОДЕЛИ
Призванието
Колаж: Антония Цонева

Всички имаме периоди в живота си, при които сякаш се губим в лабиринта на живота, търсейки призванието си. Вече сме постигнали няколко цели, които сме си поставили първоначално и изведнъж сме в нещо като вакуум. И сега на къде? Скитаме се безцелно, сякаш без мотивация и без особени стремежи, а от различни страни ни подмятат посоки, в които да поемем. Задаваме си въпроси, на които не може да отговорим или да дадем еднозначен отговор. Как да изберем следващата си цел, когато ние самите не знаем какво искаме? Какво е нашето истинско желание, как да го открием и осъществим? Това не е никак лесно, но не е невъзможно, ако преминем успешно през следните пет етапа…

Открий своята искра в живота

Като за начало, бъдете наясно с това, как някои обстоятелствата и дейностите, които извършвате ви карат да се чувствате. Ако има нещо, което може да накара кръвта ви да кипи истински и се вълнувате само като си помислите за него. Ако ви грабва и не ви дава мира, то вложете повече време в него. Това може да ви „запали“. Пробвайте, експериментирайте. Освободете се от чуждите приказки и предразсъдъци. Може това, което е пред вас, да е вашият истински път, по които да поемете. Няма да разберете, освен ако не опитате. Бъдете дръзки!

призванието
Снимка: unsplash

Приемете това, което сте

Приемете това, което ви прави щастливи. Използвайте идеалите си и с тяхна помощ сами ще откриете средата, в която да се развиете. Не се опитвайте да потискате това, което ви прави истински щастливи. Със сигурност може да вложите време и усилия, за да се превърнете във вашата най-добра версия. Не губете енергията си в стремеж да се превърнете в някой друг. Помнете, че всеки от нас е уникален по свой начин и това ни задължава да следваме собствената си съдба. Припомняйте си често, че няма как да откриете пътя си, ако постоянно се съмнявате в себе си. Ще трябва да направите избор и смело да стъпите в неизвестното бъдеще. Призванието ви ви очаква…

Призванието
Снимка: pixabay

Изберете един или много пътища

Ще дойде време, в което ще трябва да направите избор. Да, може да искате да направите това или онова, или нещо съвсем друго, но ще трябва да изберете. Може да изберете един или дори два пътя, но вие трябва да сте фокусирани върху тях и да вървите с постоянство. Запитайте се, ще бъдете ли доволни, ако изберете само една едничка цел или е по-добре да изразходвате времето и енергията си в две, дори три начинания.

  • Ако изберете да гоните успеха само по един път, опитайте се да се придържате само към него. Но това не означава, въобще да не оставяте време и пространство в живота си. Разсъждавайте, самоанализирайте действията си. И ако ще се посвещавате сърцато на една-единствена цел, фокусирано и устремено, ще се наложи да затворите някои от другите врати в полезрението си.

 

  • Ако пожелаете да разпределите времето си между едната и другата си страст ще бъде съвсем друго. Да кажем, че избирате музика и психология. То вие със сигурност ще се наложи да положите двойно повече усилия, воля и концентрация, за да бъдете на върха в двете дисциплини. Ще успеете ли да издържите до края?

 

Призванието
Снимка: pexels

Придържайте се към това, което ви прави щастливи и ще откриете призванието си

Ако нещо ви кара да се чувствате щастливи, доволни, заредени и вдъхновени, то не спирайте да го правите. Вижте това, къде ще ви отведе. Дори все още да не виждате „пълната картина“ на нещата, които се задават срещу вас, може да се оставите на това силно чувство да ви води. Все пак, това не е задължително да е единствената ви страст, в която да влагате своето постоянство и енергия. Вече споменах, че е възможно успешно да „смесите“ нещата по различни начини.

призванието
Снимка: pexels

Запитайте се, какъв човек искате да бъдете?

Този въпрос е вашият „магнит“, който ще ви връща обратно всеки път, когато се изгубите или сте объркани. Важно е, да започнете да упражнявате това да бъдете този, който проектирате в съзнанието си. Искате да станете музикант, то тогава свирете на китара или друг инструмент всеки ден, размърдайте се! Искате да работите за Нешънъл Джиографик, да пишете и снимате, то тогава станете от дивана. Правете упражнения, спортувайте и започнете да пътувате, пишете и снимайте. Целодневното пазаруване в мола или гледането на телевизия, докато ядете ядки и шоколад, няма да ви помогнат за това. Това ще ви отведе някъде другаде, но не и към това, което е вашето призвание.

призванието
Снимка: unsplash

Колкото и клиширано да звучи, никога не е късно да започнете да следвате своя собствен порив. Човек кове собствената си съдба докато е жив. Забравете за миналото, работете в настоящето, за да се гордеете в бъдеще. Следвайте сърцето си!

СПОДЕЛИ
Предишна статияКуриозните случки за 2017 година
Следваща статияПет литературни класики, които заслужават да бъдат препрочетени
Иван е сладко-солена смесица, не само защото е роден в Бургас и израснал в Градът на липите, но защото умее да съчетава няколко вкуса в едно. Има собствена философия и поглед за живота... и неговите предизвикателства. Обича да е различен и се старае да представя интересни гледни точки, да спори, да се рови и показва любопитни факти, случки и места. Не обича да го поставят в рамки, а това случи ли се , бързо ги „чупи“ със собствения си стил. Има буйно въображение, но пък спокоен нрав. В свободното си време спортува, чете, пише и то различни по жанр „писания“, както той самият ги нарича – хумористични, фантастични, сериозни и мистериозни. Иван е в GlamGirls.bg, защото обича предизвикателствата и ще се стреми да ви запознае с полезни, вълнуващи и нови страни в иначе монотонно ежедневие. Нека заедно направим деня си позитивен, интересен и цветен с GlamGirls.bg

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР