Начало Красива Коса Прическата на успеха

Прическата на успеха

0
СПОДЕЛИ

За жената косата е начин да заяви себе си пред света не по-малко от дрехите и грима. Дори може би, тя е най-важния елемент от визията. Прекрасната прическа дава увереност, а лошата, прави точно обратното!Колкото и смешно да звучи и вие и аз сме подвластни на косата си, нейното състояние може или да оправи, или тотално да съсипе деня ни.

Ще ви дам няколко съвета, затова как да откриете най-подходящата прическа, цвят и грижа за косата си и как ходенето във фризьорския салон да се превърне в отпускащо, а не в стресиращо преживяване. Забравете за дните, когато сте плащали едно малко състояние за прическа и прибирайки се вкъщи сте плакали тихо, заради резултата.

Много важно е да започнете с избора на прическа, която да ви отива наистина. Тя трябва да подхожда на формата на лицето, но и да се вписва в начина ви на живот и да „казва” нещо лично за вас. Имайте предвид, че тънката коса не изглежда най-добре, когато е твърде дълга, а за къдравата коса дължината до рамото е идеална.

А как да откриеш формата на лицето си? Съветът на фризьорите на звездите е да очертаете лицето си с червило в огледалото, което държите пред себе си. Формата на лицето ще се появи там ясно-кръгла, овална, издължена, сърцевидна или квадратна.

Колаж: Ева Пашова

Ето и списък с подходящите прически спрямо формата на лицето:

  • Издълженото лице може да се скъси с бретон и дължина до брадичката, като се запази обема в долната част.
  • Квадратното лице се смекчава с извивки и асиметрия.
  • Сърцевидното лице няма да е така силно изразено, ако косата се подстриже около нивото на брадичката, не бива косата да е твърде дълга.
  • Кръглото лице изглежда най-добре, когато косата пада върху него. Мек бретон би стоял също много добре.

Да вземете снимка от списание е добра идея, стига да осъзнавате, че кадрите са направени за снимката, след часове прекарани във фризьорски салон и рядко биха изглеждали така реално на вашата глава.

Какъв цвят да изберете?

Точният цвят може да придаде особено очарование на лицето. Запомнете едно, ако тенът е блед, ти си късметлийка, той е перфектен за всеки цвят коса. Ако обаче си с розова кожа, избирай естествени цветове като пепелно русо, или кафяво във вариациите му. Да не ти е дошло на ум да посегнеш към червената боя на рафта в магазина или пък патешко жълто. Твърдо НЕ! Ако кожата ти е с жълтеникав отенък тя може да поеме тъмни наситени цветове със синкав отенък, бургунско червено или наситено кафяво, така цветовете ще се балансират. Ако си от късметлийките с маслинена кожа и тъмна коса, то недей да правиш експерименти и не променяй нищо.

С любов за балсама…

Възстановяващият балсам е тайното оръжие на всеки модел, знаете ли това? Съставките му са различни от тези на обикновения, притежава повече овлажнители, успокоителни вещества и растителни протеини, които могат да проникнат в корените и връхчетата и да възстановят щетите.

Знаете ли, че тъмната коса „обича” да бъде мита и да получава необходимата доза балсам всеки ден. Светлата и изсветлената коса, често са твърде сухи, затова ежедневното миене може да ги увреди, мийте русата си коса веднъж на два дни и задължително поставяйте регенериращ балсам в краищата ѝ.

И не забравяйте, че експериментите в домашна обстановка често са доста по-неуспешни от тези в салона за красота, затова при драстични промени моя съвет е да се доверите на професионалист, посъветвайте се с него за цвета, прическата и задължително за продуктите, които да използвате у дома, така ще сте сигурни, че не вредите на косата си!

Снимки колаж:

1

2

3

4

5

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР