Начало Свободна Забавления „Привличане“ е №1

„Привличане“ е №1

0
СПОДЕЛИ
Класация_Филми_Февруари
Колаж: Ева Пашова

Филмът на Мартин Макариев „Привличане“ е най-гледаният в киносалоните, сочат обобщените данни след миналия уикенд. Разказът за учителката по история и инструктор по танци Лора Ангелова, за която вече излязоха „11 А“ и „12 А“ сега е съсредоточен върху битка за директорското място в елитното училище и междуучилищните връзки, като за първите му три дни на екраните у нас е гледан от 22 543 зрители и е събрал 199 573 лева от билетите им.

На втора позиция сред най-гледаните филми у нас е създаденият по първия комикс от 60-те години с тъмнокож супер-герой „Черната пантера“. Филмът с Чадуик Боузман, Лупита Нионг’о, Данай Гурира, Майкъл Джордан, Флоренс Касумба, Анджела Басет и Мартин Фрийман е гледан от вече 56 213 зрители и има 635 677 лева приходи за десетте дни у нас.

Трето място е за анимацията „Гномчета вкъщи“. Историята на Кло, която заедно с гномчетата трябва да спре нападението на трокситата срещу Земята е от десет дни на екраните у нас и за това време са я гледали 18 153 зрители и има 168 962 зрители.

Четвърто място по зрителски интерес заема „Петдесет нюанса освободени“. Създаденият по последната трета книга на Е. Л. Джеймс филм за милиардера Грей и младата Анастейджа, която става негова съпруга, е гледан от 111 127 зрители и има 1 016 247 лева приходи за 17-те дни от премиерата му у нас.

Пета позиция е за втората премиера от миналия уикенд – „Нощни игри“. Комедията за семейството на Ани и Макс, които успяват да разгадаят заедно с приятелите си отвличане, без да разберат, че това не е част от организираната от тях игра, е гледана от 4 355 зрители и има 40 757 лева приходи за трите дни у нас.

На шесто място е „Принцесата на покера“, създаден по автобиографичната книга на Моли Блум. Разказът за това как Блум стига до признание за виновност за нелегален хазарт и присъда е гледан от 5 149 зрители и има 58 005 лева за десетте дни на екраните у нас.

Седмо място е за друг български филм – „Лили рибката“. Семейната история, в която могат да бъдат видени Дарина Досева, Стоян Радев, Калина Асенова, Боян Григоров, Калоян Минчев,Татяна Лолова, Добрин Досев, Койна Русева, Калин Сърменов, Красимир Ранков, Николай Урумов, е гледан от 25 734 зрители и има 202 011 лева приходи за трите седмици на екраните.

Осмо място е за един от предполагаемите претенденти за „Оскар“-и – „Три билборда извън града“, който вече е със „Златен глобус“, както и с множеството награди от други фестивали. Историята по сценарий на Мартин Макдона в измислено градче в щата Мисури за майката на убито жестоко момиче, която се опитва да намери справедливост, предизвиквайки местната общност, е гледана от 2 493 зрители и има 24 136 лева приходи за трите дни у нас.

На девето място е анимацията „Бикът Фердинанд“, която събира публика пред големия екран вече два месеца и половина. За това време са я гледали 99 938 зрители и е събрала 886 924 лева от билетите им.

Десето място е за третия филм по романите на Джеймс Дашнър – „Лабиринтът: Последният кандидат“. Борбата с времето за намиране на ваксина срещу смъртоносна болест унищожила почти цялото население на Земята, както и битката с корпорацията „Зло“, са гледани от 58 144 зрители и има 617 294 лева приходи след пет седмици на екраните у нас.

Източник: БТА

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР