Начало Красива Коса Промушена „плитка“ – уж плитка, а не съвсем

Промушена „плитка“ – уж плитка, а не съвсем

СПОДЕЛИ
плитки прическа розово
Обработка: Ева Пашова

Не веднъж съм споменавала, че съм голям почитател на плитките. Безкрайно красиви са, практични и приспособими към всеки случай – от разходка по червения килим до разходка до местната бакалия. Единственият им недостатък е, че изискват от нас известно време и нерви, за да се научим да ги правим. И дори и да разпокагаме с тези безценни ресурси оказва се, че научаването им просто не е по възможностите на всеки. Но не се притеснявайте. Има страхотен резервен вариант, който не изисква от нас часове прекарани в научаването и упражняването им, а само малко ластичета, огледало и няколко свободни минути. Дами, нека ви запозная с далеч по-лесния брат на класическите плитки – промушената плитка.

Вече ви загатнах някои от необходимите ни реквизити, но все пак нека изброя всичко, което ще ни е необходимо, за да я направим. Това, което трябва да си подготвите е:

 • Силиконови ластичета в тон с цвета на косата ви;
 • Няколко средни по големина щъркела или фиби, които лесно да могат да се слагат и махат;
 • Плосък гребен за разделяне на коса;
 • Лак (по желание).

След като си набавите всичко необходимо се настанете удобно пред голямо огледало. Време е да започнем!

Отделете кичур коса с помощта на плосък гребен и го вържете на малка опашчица на нивото, на което искате да започнете промушената плитка. Под него отделете и вържете още една опашица с приблизително същото количество коса. След като сте вързали първите две опашки разделете първата на две равни части. Между тях промушете втората опашка и я захванете напред с помощта на фибата, която си приготвихте. Оставете я така. Двете части от първата опашка прибавете към третата опашка, която ще отделите и вържете под втората опашка. Когато вържете третата опашка пуснете втората опашка (която бяхте защипали с фибата по-рано) разделете я на две равни части, между тях мушнете третата опашка, защипете я с фибата напред, за да не ви пречи и инкорпорирайте двете части на втората опашка към четвъртата, която ще вържете под третата опашка. Тъй като усещам, че започвам да ви обърквам нека обобщим какъв е алгоритъмъ на действия:

 1. Връзваме първа опашка;
 2. Връзваме втора опашка (под първа);
 3. Разделяме първа опашка на две равни части;
 4. Между тях вкарваме цялата втора опашка и я защипваме напред с фиба, за да не ни пречи;
 5. Двете части на първа опашка прибавяме към трета опашка (която връзваме под втора);
 6. Пускаме втора опашка и я разделяме на две равни части;
 7. Между тях промушваме цялата трета опашка и я защипваме нагоре, за да не ни пречи;
 8. Двете части на втора опашка прибавяме към четвърта опашка, която връзваме под трета;
 9. Пускаме трета опашка, разделяме я на две равни части;
 10. Между тях промушваме цялата четвърта опашка и я защипваме нагоре, за да не ни пречи;
 11. Двете части на трета опашка прибавяме към пета опашка, която връзваме под четвъртата и т.н. докато не остане коса за връзване.
 12. След това се върнете в началото на плитката (първата опашка) и започнете много нежно и внимателно да подръпвате перифериите на разделените на две кичурчета, за да им придадете повече обем.

Сигурна съм, че ви звучи много сложно, но това определено не е така. За да ви улесня още повече съм ви приготвила един туториъл, от който ще можете да видите нагледно как става.

Имам няколко съвета за вас преди да ви оставя да я изпробвате на собствената (или на тази на приятеля си) коса. Най-ефектно изглежда тази плитка, когато дебелината на опашките е средна. Когато са прекалено тънки започва да натежава, а когато са прекалено дебели се губи ефектът ѝ. Другото нещо, което трябва да имате предвид е, че опашките не трябва да са прекалено стегнати. Когато са малко по-свободни ще можете в последствие да ги раздърпате безпроблемно, така че да изглеждат по-обемни и впечатляващи.

Това е една наистина впечатляваща „плитка“, която на пръв поглед изглежда изключително сложна и невъзможна за изпълнение, но реално не изисква почти никакви усилия освен добра координация и издръжливост на ръцете (все пак ще бъдат вдигнати нагоре известно време). Крайният резултат е прическа, която изглежда скъпа и професионално направена, а реално ви е струвала точно толкова, колкото сте дали за ластичетата, с които ще я направите. Направете я на цялата си коса, прибавете я като акцент към конската си опашка или кока. На каквато и интерпретация да се спрете задължително ще направите впечатление.

Корица:

 1. google.com
 2. Обработка: Ева Пашова
СПОДЕЛИ
Предишна статияТоалетите на звездите на „Венити феър“
Следваща статияТОП 5: Най-гледаните филми за 2017 г.
Виждали ли сте някога пълни противоположности в една опаковка? Ако не – запознайте се с Дени. Тя е мъжко момиче с любов към женствеността и тънката естетика. Обича кафето си приготвено по точно определен начин и вдига скандали, ако някой е разхвърлял. Същевременно е влюбена в хаотичността на вселената. Чете комикси на Marvel и трудовете на Фройд и Юнг. Слуша джаз редом с хеви метъл. Идеалистична, романтична, любопитна и емоционална като дете и едновременно критична, хладнокръвна и леко старомодна. Коя е тя? Какви са интересите ѝ? Колкото хора попитате, толкова различни отговори ще получите. Но това си е съвсем в реда на нещата за един Скорпион.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР