Начало Красива Регенерирайте ръцете си – визитката на всяка дама

Регенерирайте ръцете си – визитката на всяка дама

СПОДЕЛИ
ръце
Снимка: pixabay

Замисляли ли сте се колко потърпевши са нашите ръце всъщност? Може би най-потърпевшата част от нашето тяло. Експлоатираме ги без свян във всяка ситуация. Перем, чистим, мием чинии – това означава много вредни препарати върху кожата. От друга страна са климатичните условия и фактори, които също се отразяват на вида на кожата и ноктите. Изобщо, никаква милост за нашите ръце. А всъщност те са онази част от нас, която не остава незабелязана. Именно заради това, защото предполагам,че всяка от нас се обича и се грижи за себе си, е време да отдадем на ръцете си почит и да ги поглезим, за да можем да се радваме на вида им всеки ден. Ние и светът, който ни заобикаля.

Релаксираща вана за нокти.

Пригответе си два съда (за двете ръце), сипете вътре по малко топла вода, добавете лимонов сок и етерично масло по ваш избор. Потопете пръстите си и за около 5 минути. Лимонът ще се погрижи за блясъка на кожата ви, а също така и ще избели ноктите ви. Ако решите да сложите и малко зехтин, то тогава ще подхраните и кутикулите и ноктите ви ще започнат да живеят нов живот.

ръце, нокти
Снимка: pixabay

Масаж? О, да!

Като една от най-работещите части на тялото, ръцете също се уморяват и това, което можете да направите за тях, е да им подарите един релаксиращ масаж в комбинация с нежен пилинг, който да се погрижи за излишните мъртвите клетки  и да освежи и омекоти кожата ви. Първо подберете масажни масла, които да доставят удоволствие и на обонянието ви, а после се убедете, че сте се настанили удобно и сте спокойни. Масажът на ръцете или кратък и с по-силен натиск, или по-продължителен, но нежен. Пилингът може да направите със смляно кафе или захар в комбинация със зехтин. Важно е да третирате кожата нежно и да не прилагате голям натиск, за да не нараните кожата си. Ще се удивите колко меки могат да бъдат ръцете ви.

Най-после следва да направите терапия със загрят зехтин, който старателно да втриете в ноктите и кожичките около тях. Сложете тънки памучни ръкавици и, ако можете да преспите така – чудесно. Ако пък ли не, постарайте се да прекарате поне два часа, преди да измиете ръцете си.

ръце, напитка
Снимка: pixabay

Имайте предвид, че зимата кожата на ръцете може да стане по-груба от обикновено, а заради студа дори може да се напука. В това отново ше ви дойде на помощ лимона, с който можете да обтривате целите си ръце. Но качественият крем не е за пренебрегване. Съветвам ви през студените дни да не излизате от вкъщи без да сте се намазали с крем и без ръкавици.

Красотата е важна, красотата е грижа!

СПОДЕЛИ
Предишна статияПървото място се присъжда на…
Следваща статияНека спортуваме заедно – тренировки с половинката
Валя е експлозивна и весела. Цени спонтанността и позитивизма у хората. Дори често я обвиняват в лекомислие. Но то е само привидно и скрито зад маската на… е, може би е просто артистична натура. Нейната извечна любов са литературата и музиката, както и непреодолимото желание да се подвизава на театралната сцена. Като заклет филолог тя смята себе си за разнообразна и пъстра натура с широки интереси и още по-широки възгледи.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР