Начало Любопитна Звезди Създателите на „Игра на тронове“ ще работят над нова поредица филми

Създателите на „Игра на тронове“ ще работят над нова поредица филми

0
СПОДЕЛИ
Създатели на Игра на тронове
Колаж: Ева Пашова

Създателите на хитовия телевизионен сериал „Игра на тронове“ Дейвид Бениоф и Дан Уайс ще работят над нова поредица филми, чието действие се развива във вселената на „Междузвездни войни“, съобщават Ройтерс и ТАСС, позовавайки се на „Дисни“.

В изявление, направено от компанията, се посочва че Бениоф и Уайс ще напишат сценария за новата филмова поредица и ще я продуцират.
От „Дисни“ отбелязват също, че проектът ще бъде отделен от сагата от девет епизода за семейство Скайуокър, както и от наскоро оповестена четвърта трилогия, над която ще работи режисьорът Райън Джонсън, заснел осмия филм „Междузвездни войни: Последните джедаи“.

Подробности около новата поредица и датите за излизане на филмите от нея не се разкриват.

„Дейвид и Дан са сред най-добрите съвременни разказвачи на истории. С уменията си да създават сложни характери те ще навлязат в нови територии във вселената на

„Междузвездни войни“ и ще отведат поредицата в дръзка посока“, казва президентката на „Лукасфилм“ Катлийн Кенеди.

„През лятото на 1997 г. ние пътувахме до една далечна галактика и от тогава мечтаем за нея. Предоставената ни възможност е чест и леко плашеща отговорност за нас. Вълнуваме се, че след като приключим работа над последния сезон на „Игра на тронове“, ще се впуснем в ново приключение“, споделят на свой ред Дейвид Бениоф и Дан Уайс.

Наблюдателите допускат, че с новата поредица „Дисни“ ще се опита да „отговори“ на „Марвел“ с три продукции годишно.

През 2012 г. компания „Дисни“ закупи правата за „Междузвездни войни“ от Джордж Лукас за над 4 милиарда долара, припомня ТАСС.

Впоследствие студиото оповести, че ще създаде трета трилогия. Първият епизод от нея и седми от култовата сага – „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ излезе на екран през декември 2015 г., а следващият „Междузвездни войни: Последните джедаи“ – две години по-късно. Деветият епизод на „Междузвездни войни“ ще тръгне по кината през 2019 г.

В годината, в която излезе първият епизод от третата трилогия, компания „Дисни“ оповести и плановете си да редува филмите от поредицата с продукции, чието действие се развива във вселената на „Междузвездни войни“. Първият самостоятелен филм – „Rogue One: История от Междузвездни войни“, тръгна по кината през 2016 г. Вторият спин-оф „Соло: История от Междузвездни войни“ ще излезе на екран през май тази година.

Източник: БТА

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР