Начало Свободна Кулинария Сочни бутчета

Сочни бутчета

0
СПОДЕЛИ
Снимка: pixabay

Разбийте скуката на ежедневието. Ако ви е омръзнало стандартното пиле с ориз или картофи, опитайте нещо различно! Пригответе пиле по апетитна японска рецепта.

През зимата и на тялото ни няма да навредят малко мазнини. Да, знаем, че е време за пости. Но няма да лъжем, че не ги спазваме много…

Продукти:

  • 1 кг пилешки бутчета;
  • 120 г соев сос;
  • 4 супени лъжици ябълков оцет;
  • 3 супени лъжици кафява захар;
  • 1 супена лъжица нишесте;
  • 1 супена лъжица настърган корен джинджифил;
  • 3 скилидки чесън.

Начин на приготвяне:

Първо се приготвя сос Teriyaki – смесете соевя сос, ябълковя оцет, захарта, настъргания джинджифил и ситно нарязания чесън. Поставете съставките на слаб огън, докато заврат.

Нишестето се разрежда в малко количество вода и се изсипва в соса на тънка струйка. Когато сместа се сгъсти, отстранете от котлона.

В тава за печене подредете бутчетата и ги залейте със соса. След около 45 минути, когато станат златисти ги извадете и сервирайте с ориз с куркума или свежа салата.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР