Начало Активна Стафидена вода – чудо за отслабване и прочистване

Стафидена вода – чудо за отслабване и прочистване

0
СПОДЕЛИ
стафидена вода
Колаж: Ева Пашова

Пролетта е все по-близо, въпреки че минусовите температури навън любезно ни карат да забравим предстоящите топли месеци, коктейли на плажа и морски бриз. За никого не е тайна, че точно в това време, някъде в края на февруари и началото на март, в навечерието на Баба Марта и в очакване на 8 март, най-после вземаме тежкото решение, което отлагаме от Коледа – а именно да се качим на кантара… И тогава „Олеле, какво е станало с него. Май се е счупил…“. Не, верен е, сигурни сме! От личен опит ви казваме проблемът не е в измервателния уред, а в безразборното хранене през последните месеци. Ядене на крак, вредни храни от бързи закусвални, пици, хляб, сладко… много сладко – бисквити, вафли, торти и мноооогоооо шоколад, който е най-малкият проблем в цялото дневно меню. В комбинация с обездвижване, продиктувано от студа навън и отлагането на посещенията на фитнес залата, кантарът си казва тежката дума: Стегни се!

И тук на помощ идва чудото, за което не много хора знаят и практикуват и за което все повече ще се говори – стафидената вода. Тя притежава способността да изчисти организма и да стопи излишните килограми. Освен това се отразява добре на здравето и подобрява функциите на черния дроб. Не е необходимо да гладувате с дни. И под секрет ще ви кажем – ако преди няколко седмици сте направили безуспешен опит за спазване на житния режим, за да се преборете с натрупаните килца, то този път, уверяваме ви, задачата ще е много по-лесна, доста по-вкусна и без излишно главоболие. Единственото, което се изисква от вас е да включите стафидената вода в ежедневния си хранителен режим. Е, да, нека не се залъгваме, ще трябва да се спазва някакъв режим, който не трябва да включва банички, кифли или баклавички. И, да, много добре знаем, че животът без кифли е ужасен, но понякога се налага…

Ползите от стафидената вода се основават на факта, че тя подпомага функционирането на черния дроб, а оттам подпомага процеса на детоксикация на кръвообращението. Главният двигател за всички тези процеси са семките от грозде, които се съдържат в стафидите.

Препоръчва се консумирането на стафиденото чудо да е най-малко 4 дни. В противен случай трудно може да се забележат промени – в килограмите, в тонуса, в подобряване на храносмилателната система. Изпълнението на рецептата не е никак сложно, а и не отнема много време. Необходими са:

  • 2 чаени чаши вода (близо 400 мл.);
  • 150 гр. стафиди.

В малка тенджерка се слага водата на котлона. Когато водата кипне, към нея се добавят измитите стафиди и се оставят да врят 20 минути. След като изстинат се прецеждат и стафиденото чудо е готово за консумация.

За да има ефект е важно да спазваме следните указания:

  • Стафидите трябва да са от тъмните, защото светлите са подложени на повече химична обработка и не са толкова полезни;
  • Хубаво е водата да се консумира рано сутрин – поне 30 минути преди закуска;
  • По-добър ефект ще има, ако консумирате водата топла;
  • Ако нямате възможност да пиете стафиденото чудо рано сутрин, то в такъв случай е добре да го правите отново 30 минути преди хранене;
  • Не яжте стафидите.

Бъдете сигурни, че ако в 7 дни от месеца пиете стафидена вода ще влезете в любимите си дънки, ще имате сила като Попай и енергия в излишък… Ще си намерите ново хоби, ще харесате тялото си и ще кажете „Сбогом“ на всички диети, които ви крадат правото да бъдете жизнени и щастливи.

Полезна информация:

Рецептата е за една доза, която е достатъчна за един ден. Следователно с елементарни математически познания, може да стигнем до извода, че за 7 дни ще са ни необходими 1050 гр. стафиди (7Х150). В момента на пазара могат да се открият пакетчета (160 гр.) с черни стафиди за 2,20 лв., което означава, че един седемдневен режим ще ни струва около 15,50 лв.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР