Начало Свободна Забавления „Тайната на Коко“ продължава да оглавява челната позиция

„Тайната на Коко“ продължава да оглавява челната позиция

0
СПОДЕЛИ
Класация за филми
Колаж: Ева Пашова

Наречете го „шесто чувство“ или добра интуиция. А защо не и доста добър усет в дълбокото филмово море?… Факт е, че отново не заблудихме читателите с класацията ТОП 5: Филми, които да гледате през декември. Сега остава само да чакаме дали и другите Glam предложения ще спечелят доверието на киноманиаците… Имате цял месец пред себе си, за да се наредите на опашката за билети и разбира се да повярвате в нашата класация!

***

Триизмерната анимация „Тайната на Коко“, която започва с късометражния „Замръзналото Кралство: Коледа с Олаф“ вече втори уикенд продължава да е най-гледаният филм у нас, сочат обобщените данни от киносалоните. Мечтата на малкия Мигел да стане музикант като идола си Ернесто де ла Крус, но попада с кучето си Данте в Земята на мъртвите, е гледан от вече 27 614 зрители и има 252 527 лева приходи от билетите им за десетте дни по екраните у нас.

На втора позиция е премиерната комедия от миналия уикенд – „Баща в излишък 2“. Продължението на историята на Уил Феръл и Марк Уолдбър като пастрок и биологичен баща, в която се включват и Джон Литгоу и Мел Гибсън, за да забъркат още темата „бащинство“, е гледано от 8 420 зрители и има 76 214 лева приходи за първите три дни у нас.

Трето място е за втората премиера от миналия уикенд – анимацията „Падингтън 2“. Изненадата за бабата-столетница от страна на внука Падингтън и издирването на крадеца на книгата, която е избрана за подарък, е гледана от 7 689 зрители и има 65 573 лева приходи за първите три дни у нас.

Четвърта позиция в топ 10 е за българския „Възвишение“. Историята, която се основава на романа на Милен Русков и художествена измислица, е вече месец на екраните у нас и за това време са я гледали 112 552 зрители и е събрала 924 266 лева приходи.

Пета позиция е за комедията „Палави мамчета по Коледа“. Проблемите на Ейми, Карла и Кики в подготовката на дългоочаквания празник и присъствието на майките им са гледани от 23 073 зрители за десетте дни по екраните у нас.

На шесто място е екшън-фантастиката „Лигата на справедливостта“. Събирането на метачовеците в битката за спасяване на планетата е вече 17 дни по екраните у нас и за това време са го гледали 57 177 зрители и има 614 569 лева приходи.

Седмо място сред най-гледаните филми е за екранизацията на едноименния роман на Агата Кристи – „Убийство в Ориент експрес“. Филмът на Кенет Брана, който е изпълнен с много визуални ефекти, е гледан от 59 192 зрители и е събрал 510 336 лева приходи за месец по екраните у нас.

Осмо място е за анимацията „Синът на Голямата стъпка“. Разказът за малкия Адам, който търси отдавна изгубения си баща, но трябва да спасява себе си и семейството си, е от месец на екраните у нас и за това време са го гледали 29 339 зрители и има 275 337 лева приходи.

На девето място е „Тор: Рагнарок“, създаден по комиксите на Стан Лий, Лари Лийбър и Джак Къркби, който е от месец и половина на екраните у нас и за това време са го гледали 109 411 зрители и има 1 191 910 лева приходи.

Десето място е за третата премиера от миналия уикенд – анимацията „Да обичаш Винсент“. Ръчнорисуваната история за смъртта на Ван Гог от над 60 аниматори от Полша и Гърция е гледана от 3 218 зрители и има 30 389 лева приходи за първите три дни от премиерата й у нас.

Източник: БТА

Снимки за колаж: Instagram

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР