Начало Свободна Забавления Татуировките: начин да изразиш себе си

Татуировките: начин да изразиш себе си

СПОДЕЛИ
рамо на жена с татуировка
Снимка: pexels

В днешно време представите за татуировка са се променили коренно. Да „легнеш под ножа”, за да се сдобиеш с някаква готина рисунка е по-лесно, отколкото да изразиш чувствата си.

Думата идва от английското „tattoo”, което буквално означава татуировка. Ако трябва да ги разграничим по видове, то сред най-разпространените се нареждат: символни, религиозни, философски или просто естетически изпипани рисунки.

Историята на татуировката датира още от древността, когато племенните народи са изобразявали върху телата си специфични знаци или образи на божествата, в които са вярвали. Използвали са татуировките, за да се предпазват от лоши знамения или просто за украсяване на телата си.

В наши дни татуирането отдавна не е табу, а дори се приема за нещо нормално. По този начин хората изразяват себе си и нещата, които са от значение за тях.

В последните години татуировките набраха голяма популярност сред женската аудитория. За дамите това е начин да заявят своята същност и да демонстрират правото си на свободен избор как да изглеждат.

В модерното общество, в което стереотипите за жената като кукла Барби, пластичната хирургия и анорексията са нещо нормално, татуировките се превръщат в начин да изразим себе си.

жена с татуировка държи чаша
Снимка: pexels

Татуирането е изкуство, което изисква опитна ръка за нанасянето на най-фините детайли от целия дизайн. Но не оспорваме факта, че трябва да си смела, за да изтърпиш такава болезнена процедура. Причините човек да пожелае да изрисува кожата си завинаги могат да бъдат доста различни – от това да следваш модата, до това да изразяваш чувствата и вижданията си по един различен начин, или пък защото искаш да изпъкнеш сред приятелите си и да се почувстваш по-привлекателна.

Всеки човек има различни виждания относно татусите. За някой това може да бъде символ, който го вдъхновява, или мисъл, която харесва. А за друг може да са спомени, които не иска да изтрие от съзнанието си, например за някой скъп човек.

Да не забравяме обаче какви рискове крие татуирането. На първо място, ако твърдо си решила да си направиш татуировка, то задължително е да посетиш специализирано тату студио. Препоръчително е да го направиш, когато времето е по-хладно, тъй като татуировката не бива да бъде излагана на слънчева светлина. По този начин ще бъде избегната опасност от възпаление на кожата. Също така, от голямо значение е хигиенната поддръжка след направата ѝ. В първите дни трябва да се третира редовно с хладка вода и противовъзпалителни гелове, за да не се получи нежелан ефект върху кожата ти. В добрите студия за татуировки можеш да получиш информация относно грижата за своята кожа.

момиче с татуировки в гръб
Снимка: pexels

Решението да се сдобиеш с татус зависи единствено от теб, но не забравяй, че процедурите за премахване са доста скъпи и болезнени. Извършват се единствено с лазер, но не винаги са на 100% ефективни.
Спомените избледняват, но татуировките остават, казват голяма част от хората.

СПОДЕЛИ
Предишна статияКак станах част от играта?
Следваща статияС номинации за „Оскар“ са…
Ако се питате какво прави Александър в GlamGirls.bg и той до скоро си задаваше същия въпрос, но в едно беше сигурен, че му харесва. Александър е доказателство, че ако някой иска да постигне успех се труди. Някои казват, че може да го снимат за списание, други, че е малък, но за вас най- важното е, че Александър ще ви информира за мъжката гледна точка в този женски свят.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР