Начало Модерна Тенденциите от Седмицата на мода в Милано

Тенденциите от Седмицата на мода в Милано

0
СПОДЕЛИ
Седмица на мода в Милано
Колаж: Ева Пашова

Седмицата на мъжката мода в Милано приключи след много интензивна програма, в която се очертаха няколко тенденции за следващата зима, предаде АФП.

Панталоните са къси, със или без маншети, като при „Емпорио Армани“, „Ерменеджилдо Дзеня“, или „No 21“.

Кадифето е широко застъпено при „Армани“ в черно, английско зелено, сиво или тъмносиньо, като сако или костюм. „No 21“ също наблегна на рипсеното кадифе в кафяви тонове. При „Долче и Габана“ кадифето е по саката, пуловерите и обувките-пантофи, често с бродерии по него.

Черното беше предпочетено от „Армани“, „Москино“, „Прада“. „Армани“ предлага черно каре с игра на светлината. „Москино“ го вмъква като маски от латекс за лице, лъскави панталони, бюстие, дълги изкуствени ръкавици. „Прада“ се заигра с черния найлон в аксесоарите и дрехите.

Контрастни цветове предлагат някои марки като „Прада“, с черни облекла с жълт акцент или червена линия. Цветовете могат да са и униблок – виолетов ансамбъл с пола и туника, огромно зелено палто, или червено сако върху черен панталон като при Дирк Бикембергс.

Шотландско каре оживи колекцията на Донатела Версаче в синьо и червено, черно и червено, жълто и черно. От него са не само саката и панталоните. Тя включи в мъжката си колекция и къса плисирана пола. „Фенди“, „Палм ейнджълс“ и „No 21“ също използваха шотландско каре.

Обувките ще бъдат внушителни през следващата зима. При „Армани“ те са във военен стил, но луксозни, при „Фенди“ – спортни, при „Прада“ дори напомнят за скиорските.

Шевовете през следващата зима ще са подчертани и ще се виждат ясно, като в колекциите на „No 21“ и „Фенди“. „Версаче“ отива още по-далече, като от тях излизат конци.

Неаполитанската дизайнерка Изабел Бенато въодушеви критиците с безупречните си кройки и великолепни тъкани от вълна и алпага. Друга марка, която ще бъде следена след седмицата на модата в Милано е „Сунеи“ с дизайнери Лорис Месина и Симоне Рицо.

Източник: БТА

Снимки за колаж: Instagram

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР