Начало Любопитна ТОП 5: Филми, които да гледаш през ноември

ТОП 5: Филми, които да гледаш през ноември

0
СПОДЕЛИ
Филми за ноември
Колаж: Ева Пашова

Ноември вече е в разгара си, а ти се чудиш как да разнообразиш времето между метеорологичните несгоди и сивото ежедневие. Какво по-хубаво от това да отидеш в близкия киносалон и в приятната компания на пуканки, напитка и любим човек да се насладиш на хубав филм? #КОЙ обаче стои на дневен ред отново… Екипът ни е готов да заложи цяло състояние, за да се обзаложи кои продукции ще оглавят класациите по гледаемост и да те убеди, че те наистина заслужават вниманието ти, отделеното време и не на последно място финансите. И ако все още се съмняваш в нашето шесто чувство за добри филми, то само погледни класацията за месец октомври и позиционирането на тогавашните премиери. Ооо да, много ни се получават филмовите класации… Пък и сме скромни.

ДАМАСЦЕНА 

Пристрастни сме, да. Причината е проста – харесваме Веселин Плачков, който влиза в главната роля в „Дамасцена“. Има ли въобще човек, който не се прехласва по сините му очи и руси коси? Сещаме се за една певица, която дори падна жертва на този неустоим чар… Но сега за филма. Героят Течо (на кой му хрумна това име е друга интересна тема, но ще се въздържим от навлизане с дебрите на тази интересна идея) е твърдо решен да преследва мечтата си – да бъде розопроизводител. Сюжетът на филма се развива през 1989 г., когато Преходът се стоварва с всичка сила върху живота на хората. Дали Течо няма да се откаже… дали ще осъществи целите си… и дали пречките по пътя няма да го сломят?

Очаквайте в кината от: 3 ноември 2017 г.

ВЪЗВИШЕНИЕ 

Очевидно месецът на будителите ще бъде белязан от стойностни български филми. Историческа драма с елементи на комедия. За всичко почитатели на историческите разкази, за онези, които могат да плачат от смях и за другите, който обичат да драматизират – режисьорът Виктор Божинов компилира в една дума – „Възвишение“. И не, изобщо не се заблуждавайте, че това е поредната боза, която ще отидете да гледате с недоверие, само защото е български филм. Само погледнете актьорския състав, който дава сериозна заявка за нещо наистина добро. Д-р Василев ще захвърли бялата престилка и този път няма да поставя диагнози. Александър Алексиев ще се впусне в приключение, далеч от пределите на „Св. Кирил“, в опасно предизвикателство да предаде писмо на Левски. Освен него във „Възвишение“ участват и: Филип Аврамов, Герасим Георгиев – Геро, Кирил Ефремов, Димитър Рачков, Юлиан Вергов, Малин Кръстев, Захари Бахаров, Владимир Михайлов и др.

Очаквайте в кината от: 10 ноември 2017 г.

ЛИГАТА НА СПРАВЕДЛИВОСТТА

Не сме сигурни, че основната заслуга „Лигата на справедливостта“ да попадне в класацията не е на Хал Дрого от „Игра на тронове“. Само преди броени дни Джейсън Момоа разби всички наши мечти, като се ожени за дългогодишната си приятелка, а днес вече сме склонни да му простим и отново да въздишаме по него. Добре де, няма как да отречем и участието на Бен Афлек, който също кара сърцето ни да трепери, а ченето да увисне.

В този приключенски екшън с фентъзи елементи Жената чудо и Батман ще сформират супер отбор, който да се бори с невиждана досега заплаха. Бъдещето на планетата е неясно… и в ръцете на „Лигата на справедливостта“.

Очаквайте в кината от: 17 ноември 2017 г.

ПАЛАВИ МАМЧЕТА ПО КОЛЕДА

Ооо, да, Коледа наближава с ускорени темпове и това си личи и по филмите. Месец преди християнския празник, няма нищо по-подготвящо за него от неангажираща комедия, в компанията на неповторимите: Мила Кунис, Кристен Бел, Катрин Хан, Сюзан Сарандън и др. И отсега да ви дадем една наистина уникална идея: купете билет за вас и майка ви и се смейте със сълзи, моля.

А сюжетът ли? Не очаквайте коледни лампички, много сняг, семейна трапеза, пуйка и курабии. Дори ароматът на канела и портокали няма да бъде толкова романтичен, колкото е в съзнанието ви. „Палави мамчета по Коледа“ си е истинска смехотерапия, която предлага и допълнителен бонус – упражнение за коремните мускули (още една причина да отидеш в киното).

Очаквайте в кината от: 17 ноември 2017 г.

ТАЙНАТА НА КОКО

Няма как да мине класация без анимация. Disney i Pixar ще ни потопят в една детска мечта, която е напът да стане реалност. Мигел ще направи всичко по силите си, за да се превърне във велик музикант. В това свое приключение, той и верният му другар – кучето Данте ще се сблъскат с редица предизвикателства, които ще ги отведат до разгадаването на една загадка и неочаквана среща с цялата фамилия. Това филмче не е само за деца. Ако искате да гледате нещо забавно, необременено от предрасъдъци, но сте минали отдавна периода, през който най-големият ангажимент са контролните, то не се притеснявайте да се наредите на опашката за прожекцията на „Тайната на Коко“. Успех в разгадаването на загадката… Намерете тайната…

*Когато стигнете до касите се огледайте, по всяка вероятност някой член от редакцията ще бъде до вас на опашката за билети. До скоро!

Очаквайте в кината от: 24 ноември 2017 г.

Снимки за колаж: Instagram

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР