Начало Любопитна ТОП 5: Филми, които да гледате през декември

ТОП 5: Филми, които да гледате през декември

0
СПОДЕЛИ
Топ 5 филми за декември
Колаж: Цветелина Михайлова

Коледа чука на вратата ни. В месеца на най-светлите християнски празници няма нищо по-хубаво от зимно кино в компанията на любимите хора. Ако все още не сте измислили какво Дядо Коледа да остави под елхата на близките ви, то билет за филм е много, ама наистина много добър вариант. А какво да гледате ли? Ето няколко премиери, които наистина заслужават вашето внимание. Сигурни сме, че колебанието ще бъде голямо, а изборът ви няма да се ограничи до едно посещение на киносалона.

ПАДИНГТЪН 2

Малкото мече отново е готово за нова порция приключения. Гарантирано Падингтън пак ще раздава огромна доза радост, придружена от още повече мармалад. Но едва ли сме очаквали нещо друго, нали? Във втория филм за доброто мече, леля Луси има рожден ден. Става на 100 години. А Падингтън трябва да намери най-добрия подарък за годишнината ѝ. Изборът му е книга, която ще сбъдне нейната мечта – да види Лондон. Но дали ще бъде толкова лесно да я купи? И какво ще направи като тя безследно изчезне? Ако никога не ви е болял коремът от смях, не вярвате в чудеса и не обичате да разгадавате мистерии, то не се хабете да гледате този филм. Ако обаче най-редовно пускате по няколко литра сълзи от смях, то несъмнено това е вашият филм!

Очаквайте в кината от: 1 декември 2017 г.

ДЪВКА ЗА БАЛОНЧЕТА

„Дъвка за балончета“ е един филм за отминали времена, безгрижно детство и щури игри. Онези любими за много хора ’80 години, които никога няма да се върнат. Точно тогава две деца си дават обещание – някой ден да се оженят. 25 години по-късно една случайна среща ще постави техния обет отново да дневен ред – но дали са го забравили или ще го изпълнят? Отговорът е в киносалоните.

В тази драматична комедия се преплита животът на няколко поколения. В „Дъвка за балончета“ няма сладникави отношения и плоски шеги. Нещата са много по-сериозни. Тук ще откриете любовта, трудностите, борбата и преследването на мечтите, носталгията по едни времена и игри, които днес са се трансформирали през стъклен екран и джойстик.

В главните роли са Теодора Духовникова и Иван Юруков.

Ако нямате план за 8 декември или по дух сте един вечен студент, то празнувайте! Празнувайте в компанията на „Дъвка за балончета“. И да знаете, този път по изключение, никой няма да ви се разсърди, ако влезете в киното с дъвка или пък периодично пукате балончета. Само се въздържайте от стрелбата с въздушни пушки, ако е възможно…

Очаквайте в кината от: 8 декември 2017 г.

МЕЖДУЗВЕЗДНИ ВОЙНИ: ПОСЛЕДНИТЕ ДЖЕДАИ 

За всички любители на Междузвездната поредица – те отново са тук! Силата отново ще бъде пробудена, а мисията да бъде открит последният джедай (припомняме – Люк Скайлокър, ако някой случайно е забравил) ще бъде придружена от среща със зли Сили… Онези, които текат във вените на наследника на Дарт Вейдър.

Сигурни сме, че всички верни фенове на сагата с нетърпение чакат вселенския екшън. И изобщо не се съмняваме, че вече имат резервирани билети. Няма как да не отбележим и „синята кръв“ в актьорския състав. Във филма роля на щурмоваци имат Принц Уилям и Принц Хари, който наскоро официално представи своята годеница – актрисата Мегън Маркъл. Случайна среща? Не мислим…

Очаквайте в кината от: 15 декември 2017 г.

БИКЪТ ФЕРДИНАНД

Един филм за малки и големи, за вечните деца и любители на анимации, за онези, които обичат да се смеят. Бикът Фердинанд е анимация, която ще ви остави без дъх от забава. Неговото добро сърце обаче ще бъде и най-голямото му наказание. Дали? А вероятно всичко ще приключи с „happy end“ и справедливостта ще победи. Надяваме се!

Филмът ще ни накара да се замислим за нещата от живота. За нечестностите, за съденето по външния вид и за вътрешната красота, която трудно виждаме. Тя и тазгодишната Мис България това все ни разправя, ама ние упорито отказваме да ѝ повярваме. Това последното, разбира се, е само за хора с чувство за хумор. Не, в тази анимация няма да срещнем Тамара Георгиева, ами един добър бик, който ще се впусне смело в приключение за търсене на своето семейство и място под слънцето. Дайте му шанс и няма да съжалявате.

Очаквайте в кината от: 22 декември 2017 г.

ДЖУМАНДЖИ: ДОБРЕ ДОШЛИ В ДЖУНГЛАТА

Съвсем наскоро гледахме по телевизията първия филм с Робин Уилямс, и се зачудихме кога най-после ще видим продължението на Джуманджи. Е, отговорът е: през декември. Сюжетът се върти около добре познатото поглъщане в дебрите на игра. Този пък обаче тя е във видео формат, а пътят към изхода е белязан от доста по-грандиозни чудовища. Знаете ли, гарантирано е, че ще полудеете и по този филм „Джуманджи“ и ще го гледате няколко(стотин) пъти.

Добре де, признайте си, че сте гледали поне два пъти първия филм. Вторият дава заявка, че ще бъде не по-малко епичен, фантастичен и завладяващ. Още повече след присъствието на Дуейн Джонсън – Скалата, изобщо няма съмнение, че продължението ще бъде успешно.

Очаквайте в кината от: 22 декември 2017 г.

***

И понеже сме в месеца на Коледа, няма как класацията ни да мине без участието на  поне един филм с камбанки, елхички и лампички. „Баща в излишък 2“ е точната комедия, от която се носи аромат на коледен пудинг и снежна вихрушка. Хитът от 2015 г. се завръща с пълна сила и много смях. Този път в основата на сюжета заляга различието между синове и бащи, които трябва със собствени сили да осигурят един незабравим празник, да превърнат една коледна магия. И ако през ноември комедията „Палави мамчета по Коледа“ беше отредена за кино с майките, то сега е моментът да отидете в салоните и с татковците.

Очаквайте в кината от: 1 декември 2017 г.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР