Начало Красива ТОП маникюри за 2018 г.

ТОП маникюри за 2018 г.

0
СПОДЕЛИ
Маникюри 2018
Колаж: Цветелина Михайлова

Нова година – нов късмет – нови тенденции в маникюра. Неоновите багри, заострените нокти и пастелните цветове останаха в миналото. За следващите близо 365 дни актуални ще бъдат черният мат, акцентът на един от ноктите, класическото червено, естествено изглеждащи квадратни или леко заоблени нокти. И все пак, нека не забравяме, че строги правила в модата няма и не на всяка цена трябва да се съобразяваме с експертните мнения. Ако ви отиват заострени нокти, или пък чакате лятото, за да можете да се лакирате с ярък неонов нюанс – направете го, без да се превръщате в роб на модата.

До абитуриентските балове остават само 3 месеца и много момичета изпадат в малка нервна криза, докато вземат „съдбоносното“ решение какъв точно да е лакът им. Е, в такива случаи, когато нямате идея, нито конкретно желание, е най-добре да се доверите на тенденциите. Това е най-бързият вариант, а и шансът да сбъркате е минимален.

Черен мат
черен мат
Колаж: Цветелина Михайлова

За разлика от лъскавите нокти в черен цвят, които могат да се забележат и от Космоса, то тези в матов нюанс придават лека загадъчност и доза елегантност. Не се натрапват и стоят доста нежно на ръцете. Когато пък са с малък акцент – в златно или сребърно – на един от ноктите, се превръщат в същинска красота. За постигането на този ефект е необходим само един матов топ лак, който ще насочи десетки погледи към безупречния ви маникюр.

Класическо червено
Класическо червено
Колаж: Цветелина Махайлова

Модерно по всяко време, във всеки сезон и има умението да ни измъкне от неприятна ситуация, що е то? Ами, разбира се, вечната класика – червен маникюр. Винаги актуален и красив, като малката черна рокля, подходяща за всеки повод. През последните няколко години видяхме няколко трансформации на този вариант – с блестящи елементи, в матова гама или в холограмен вариант. Тази година, на бял кон, се завръща ултралъскавият червен цвят и нокти, които са една идея по-дълги и… добре, признаваме – няколко идеи по-неудобни и задължаващи.

Полулак
Полулак
Колаж: Цветелина Михайлова

Нека бъдем честни – тази тенденция в маникюрите за 2018 г. е доста шантава и не се приема от всеки. От една страна е удобството да няма как лакът да израсне, но от друга страна е фактът, че изглежда като незавършен още от самото му нанасяне. Изработването му е като детска игра. Нанася се база, а след това в парче лепенка за френски (или книжно тиксо) се отцепва област (близо 1/3 от цялата нокътна плочка) и се лакира в избрания цвят. Не отричаме, че не е най-красивото нещо на света, но пък за да стане малко по-нежен може да се добави някакъв орнамент или шаблон, който да покрие липсата на лак и да донесе малко свежест в дизайна.

Акцент на един от ноктите
С акцент
Колаж: Цветелина Михайлова

Да, тази тенденция се пренася от миналата година и доста устойчиво се настанява в маникюра за 2018 г. Едва ли има някой, който да е нещастен от този факт. Изобщо няма да отричаме, че изглежда доста секси. Едновременно прави дизайна интересен, но в никакъв случай не претрупан и натрапчив. Голямо „Браво“ за експертите, че са заложили на този вариант, който е сред ТОП тенденциите за тази година. Акцентът може да бъде на безимения пръст, но все по-разпространен става на показалеца или малкия. Въпрос на избор, вкус, а и способности на маникюриста.

Контуриране на целия нокът
Контуриране
Колаж: Цветелина Михайлова

Няма значение какъв ще е цветът – важно е контур да има, и то в не малки количества. Да, точно така, контур на целия нокът и то на всеки пръст ще виждаме все по-често по модния подиум, а вероятно и по спирки на градския транспорт, в офиса, магазините и ресторантире.

Ултравиолетовият маникюр
Ултравиолетов
Колаж: Цветелина Михайлова

По неписано правило, цветът на годината се превръща и в предпочитан цвят за ноктите, косата, стените вкъщи, интериора и всичко, за което може да се сетите. 2018 е в нюанса на ултарвиолетовото, което все по-често ще блести върху ноктите. От нежно лилаво до наситено – цялата гама ще бъде модерна. Ще ви споделим и една тайна – лилавото омбре има способността да превърне ноктите в малко творение на изкуството, което ще стои изключително женствено върху ръцете.

СПОДЕЛИ
Предишна статияФейсбук наркомания
Следваща статияСедмичен хороскоп 26.02.2018 – 04.03.2018
Glam Girls са странна смесица от различни характери, често абсолютно противоположни, карат се за запетаи, тирета и пряка реч. Рядко са на едно мнение, но това почти винаги води до креативни решения.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР