Начало Красива Трикове за безупречни мигли

Трикове за безупречни мигли

СПОДЕЛИ
момиче със сини очи и шал
Снимка: unsplash

Всяко момиче си мечтае за драматичен поглед като от рекламите за спирали за мигли и същевременно постигането на тези гъсти, дълги, пърхащи ресници е почти мисията невъзможна. Всяка една от нас си е купувала най-новата, най-иновативната спирала с вибрираща четка и приспособления за сресване и извиване, но резултатите рядко са впечатляващи…

Някой ще си каже какво пък толкова, слагаш спиралата и излизаш. Кой обръща внимание на миглите? Истината е, че добре подчертаните мигли променят визията. Те са от първостепенна важност особено при светлите момичета, които притежават руси мигли. Не всеки ден може, а и не е препоръчително да бъдат поставяни изкуствени мигли. И ако се питаш какво да правиш, ако миглите ти не са това, което ви се иска ще ви дам няколко съвета…

За да подобриш състоянието на миглите си може да използваш бадемово или маслиново масло, за да ги подхраниш. Специалистите препоръчват също всекидневно да правиш 3-4 минутен масаж, който да стимулира растежа на косъмчетата.

Спиралата, както се досещаш, е от изключителна важност и не говоря за марката и цената ѝ, имам предвид поставянето ѝ. Първото и най-важно условие за поставянето на спирала е миглите ти да бъдат добре почистени от предишен грим. Второ: начинът на поставяне. Винаги поставяй спирала от основата на клепача към върха на миглите. Третият ми съвет е да слагаш спирала и на края на миглите, за да може визуално те да се издължат.

Изкуствени мигли

Разбира се, може да поставиш и актуалните перманентни мигли, които стоят естествено, не увреждат собствените ти, а напротив придават им дължина и плътност. С тях нямаш нужда от спирала и плюсът е ,че сутрин се будиш „красива”( дамите с руси мигли ще разберат какво имам предвид).

Ако използваш еднократни мигли може да отрежеш само част от тях и да я поставиш в края на окото за по-нестандартна визия. Актуално е да залепиш към тях кристали, или дори пера, за да разнообразиш грима си.

А мислила ли си за нещо по-нестандартно? Разбира се, не може всеки ден да бъдеш с блестящ брокат, но за парти е супер. Ще ти покажем как да създадеш ефектен грим на очите и по-специално на миглите.

Брокат (Глитер)

С блясъка трябва да бъдеш много внимателна, защото ако част от него попадне в очите може да раздразни роговицата. Винаги използвай само глитер предназначен за козметична употреба. Най-лесният начин да поставиш брокат е да го добавиш веднага след като сложиш гъста безцветна спирала, която ще служи като лепило, за да се прикрепи блестящите частици към миглите ти. Може да опиташ да поставиш част от него в самата тубичка на спиралата и добре да разбъркаш, но така рискуваш да се наслои повече брокат на едно място.

A post shared by Sydney ? (@sydn4sty) on

Цветна спирала

Може да ги откриеш във всеки козметичен магазин, но често техният цвят не е толкова наситен, колкото ти се иска. Затова може да си направиш собствен продукт като използваш спирала без цвят и сенки в цвета, който искаш. Постави спиралата на едното око и после с четчица нанеси сенките. След това може да ги запечаташ с още един слой спирала, но рискуваш да оцветиш съдържанието в тубичката, ако останат сенки по четката. И не забравяй, че може да използваш два цвята за долните и горните мигли за по-щура визия. Бялата спирала е много подходяща за студените дни, така миглите ти ще изглеждат заскрежени.

A post shared by Keri Blair (@keriblair) on

Ефектът Туиги

Друг актуален тренд при миглите е завръщане към 60-те години на миналия век.Тенденцията, наскоро излезе от категорията „грешки“ и премина в категорията „модерно”. За да постигнеш желания ефект може просто да поставиш спирала в няколко слоя, а колкото по-плътна е нейната консистенция толкова по-добре. Ако имаш нужда от повече оформяне, може да слепиш миглите една към друга с помощта на пинсета за вежди, докато спиралата не е изсъхнала. За да имаш обем, може да използваш и очна линия вместо спирала, но внимавай да не оцветиш и лицето си.

A post shared by Makeup By M (@_makeup_by_m) on

СПОДЕЛИ
Предишна статия„Лигата на справедливостта“ е най-гледаният филм у нас
Следваща статияКармата като начин на живот – кармични закони
Александра е Александра... Типичен представител на зодия Водолей. Понякога е съвсем в час със случващото се, друг път е много далеч, все едно е на някоя все още не открита планета. Мрази лигавата романтика. Пред готвенето и чистенето предпочита да ремонтира разни дребни неща по нейн си начин. Ще я видите с косачката по-често, отколкото с прахосмукачката. Обича да пише, защото обича... Често пише под влиянието на силни емоции, друг път просто си пише за спорта... Обича да сменя цвета на косата си, мястото на леглото си и вкуса си за обличане... Обича и многоточието, ако видите твърде много многоточия и статия без име... Нейна е!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР