Начало Красива Трикове за лесна декорация

Трикове за лесна декорация

0
СПОДЕЛИ
момиче слага лак за нокти
Снимка: unsplash

Маникюрът е визитната картичка на всяка дама! Добре поддържан, в правилната форма и подходящ цвят, той е безпогрешната формула за добър завършек за всяка визия.

Декорациите винаги успяват да превърнат маникюра в неповторимо бижу за ръцете. Не всеки обаче има таланта да направи шедьовър върху малката площ, която ни осигурява нокътната плочка. Това не може да те спре да копнееш за безупречно тънки линии, причудливи форми и перфектни рисунки. И тук идва основният проблем – хей ръчички, хей ги две! В неистовата борба за художествено надмощие се опитваш да направиш нещо красиво с ръката, която обикновено мрази да ти се подчинява! Не закъснява и моментът на осъзнаване: винаги творенето върху едната ръка отнема повече време, енергия, нерви, а и на всичкото отгоре резултатът е незадоволителен и дори отчайващ.
Но не се предавай! На твоето внимание днес ще ти покажем няколко техники, които ще те улеснят, забавляват, а финалът ще те накара да се усмихнеш!

Рисуване върху джоб
Не, тук не става въпрос да съсипеш дънките си! Говорим за онези папки джоб. Тази малка хитринка има способността да ти спести много време, а и пропилени нерви. За нея са ти необходими: гладка папка-джоб, топ-лак и лакове във всякакви цветове, акрилни боички за рисуване.
Сама ще се удивиш колко лесно е да направиш маникюра си сама и той да бъде различен, но и сполучлив. Стъпките за тази техника са няколко. Съветваме те, за да бъде по-лесно отлепянето на готовия модел да нанесеш един тънък слой топ лак на пространството, където ще развихриш въображението си. Остави го да засъхне и едва тогава дерзай! Може да нарисуваш всичко, което ти хрумне: цветя, плодове, дори анимационни герои. Ако имаш на разположение акрилни бои по-добре използвай тях – по-плътни са, а и оформянето на изображението става много по-лесно. Когато си готова запечатай творението си с топ лак. Изчакай да изсъхне и го отлепи от джоба. Бъди внимателна! Рисунката ти е много фина и може да се скъса. Нанеси топ лак върху пръста, на който ще сложиш рисунката и я прилепете към мястото.
Искаш миньони върху ноктите си? Вече е напълно възможно! Тази техника може да те превърне в истински нокътен виртуоз. Първо си набележи подходящо изображение. Докато рисуваш го гледай, за да може да се ориентираш максимално в пропорциите и контура. И ако все още изпитваш сериозни затруднения за осъществяването на подобни идеи идва ред на втора хитринка…

миньони като стикери за нокти

Рисуване със собствен шаблон
За тази техника ти е необходим принтер. Разбира се, първо трябва да си харесаш дизайн. Съветваме те да бъде само с очертания, за да може по-лесно да се вижда върху нокътя. Техниката наподобява тази за „ефект вестник“. Най-лесно ще може да преоразмериш изображението в Word. Освен това програмата ти позволява да прецениш реалните размери на принтираната картина с ноктите. Съобрази пропорциите на изображението с това на нокътя. Тази задача не е никак трудна – наложи нокътя на монитора и маркирай нужните ти размери. След като форматираш изображението го принтирай. Провери дали това е правилната пропорция и когато се убедиш е ред за втората стъпка.
Наложи хартията върху мястото на нокътя, където искаш да бъде рисунката. Сложи спирт и изчакай, докато се изпари. Може да повториш няколко пъти процедурата със спирта, за да си сигурна, че очертанията ще бъдат отпечатани. Когато премахнеш хартията ще видиш контур, който е готов да бъде запълнен в желаните цветове. Важно е да отбележим, че в зависимост от мастилото и принтера понякога линиите са твърде бледи, затова бъди търпелива и не бързай! Освен това тази техника е невъзможна за осъществяване, ако основата ти е от тъмен лак – тогава не търси очертания, защото няма да ги видиш.

миньони на жълт фон

Комбинирано рисуване
Тази техника е страхотна смесица от горните две. Първо трябва да принтираш желаното изображение. След това да го прекопираш върху прозрачната папка джоб. За да ти бъде по-лесно отрежи парче от папката, върху което да прекопираш рисунката. Нанеси топ лак върху мястото, където ще рисуваш и изчакай хубаво да засъхне. Вземи принтираното изображение и го сложи под папката с лака. След това най-добре е да копираш с черен химикал. Имай предвид, че не всяка писалка ще може да пише върху слоя от лак. Очертай хубаво контура и след това оцвети рисунката. Повтори линиите с черен лак или боичка, за да изпъкнат повече. Когато цветовете са добре изсъхнали нанеси прозрачен топ лак. Изчакай хубаво да изсъхне. Отлепването става много внимателно от някой ъгъл. Може да си помагаш с пинцети. Нанеси топ лак върху нокътя и внимателно постави рисунката върху желаното място. С тази техника може да съхраниш направените рисунки дълго време.

дълги нокти със син лак

СПОДЕЛИ
Предишна статияЛюбопитни факти за вещиците
Следваща статияЩо е то асцендент?
Блондинка със зелени очи и умение да мисли (дали?) … Това е Теа. Краткото ѝ име е в пълен синхрон с ясната ѝ, точна позиция. Ако чуете тропане с крак, да знаете- тя е! Не обича да споделя, но кого изобщо го интересува това? Непоправим мечтател и наивен боец в борбата за справедливост. Преди известно време реши, че ще учи журналистика и взеха, че я приеха. Оттогава не спира да се подвизава на лайфстайл арената. Харесва ѝ да пише, да чете, да рисува и да се усмихва… Мноогооо да се усмихва, дори и без повод. Обича науката, обича още книгите, и хубавите филми, и не на последно място живота, обича живота!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР