Начало Красива Коса Трикове за тънка коса

Трикове за тънка коса

СПОДЕЛИ
червенокосо момиче на кок
Снимка: unsplash

Красивата коса е от особена важност за всяко момиче, за жалост генетично не всички сме дарени с бляскава, плътна и здрава коса и колкото и маски, лосиони и ампули да използваме е почти невъзможно да получим така желаната обемна коса, която не се нуждае от много усилия, за да изглежда перфектно. Ще ти споделя няколко лесни трика за да може тънката ти коса да изглежда значително по-обемна:

1. Топиране

Не си представяйте модата в прическите от края на 80-те, които напомнят „гръмнал бойлер в трастика“. Топирайте леко косата в корените и изправете или навийте на масури останалата коса. Така ще получите желания обем с малко усилия.

червенокоска
Снимка: pixabay
2. Ретро преса

Ако искаш да придадеш обем, да прикриеш бързото омазняване и да изглеждаш сякаш си отделила часове за прическа, която реално е отнела около 15 минути, ретро пресата е идеалният вариант за твоята тънка коса.

ретро преса
Снимка: pixabay
3. Вдигнат, топиран бретон

Може да ползваш този трик както при вързана, така и при пусната коса. Получаваш не само обем, а и прическа, до която прибягват и звездите.

момиче с кафява коса и вдигнат бретон
Снимка: pixabay
4. Кичури в косата

Тонирай косата си с по-тъмни и по-светли кичури, това ще ѝ придаде естествен обем и ще внесе разнообразие във визията ти.

русо момиче
Снимка: pixabay
5. Конска опашка

Да, конската опашка е класика и ако до сега те е притеснявало, че когато вържеш така косата си, тя изглежда „смешно”, сякаш се състои само 2-3 кичура, имам трик за теб, който ще промени представите ти за конската опашка. Вържи косата си, леко я топирай и в основата над ластика постави фиба близка по цвят с косата ти. Така фибата ще държи косата на страни, симулирайки по-дебела опашка.

руса опашка
Снимка: pixabay
6. Изкуствени кичури

Не е нужно да си „пришиеш” цели редове от изкуствена коса, рискувайки да изглеждаш нелепо. Достатъчно е да си сложиш десетина отделни кичура, така че почти да не се забелязват, но да придадат обем и плътност на собствената ти коса.

Руса жена в гръб
Снимка: pexels
СПОДЕЛИ
Предишна статия#5: Персонализирани стайлинг стратегии за правоъгълна (банановидна) фигура
Следваща статияНаправи си елха от бояджийска стълба
Александра е Александра... Типичен представител на зодия Водолей. Понякога е съвсем в час със случващото се, друг път е много далеч, все едно е на някоя все още не открита планета. Мрази лигавата романтика. Пред готвенето и чистенето предпочита да ремонтира разни дребни неща по нейн си начин. Ще я видите с косачката по-често, отколкото с прахосмукачката. Обича да пише, защото обича... Често пише под влиянието на силни емоции, друг път просто си пише за спорта... Обича да сменя цвета на косата си, мястото на леглото си и вкуса си за обличане... Обича и многоточието, ако видите твърде много многоточия и статия без име... Нейна е!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР